De är bäst i landet

avAlma Yttergren

SPORTBLADET

Jakobsson och Nilsberth årets spelare i superligan

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Anna Jakobsson.

Endres Anna Jakobsson och Robin Nilsberth i Granlo har bivit utsedda till årets spelare i svensk innebandy. Båda spelarna har öst in poäng under säsongen.

Årets spelare i svensk innebandy är utsedda, och det är två poängmaskiner som fått priset.

På damsidan är det Endres forward Anna Jakobsson som tilldelades priset. Jakobsson vann skytteligan i år med 48 mål, och gotlänningen har legat bakom många av Endres vinster under säsongen.

– Rent individuellt har jag varit jämnast den här säsongen, men jag har haft toppar andra säsonger. Det är jättekul att få det här priset, givetvis. Men det är lagets pris också. Prisar man någon individuellt så prisar man hela laget. Det är jättekul för Endre att ha en spelare som får det här priset säger Anna Jakobsson.

VM var ett stort mål

Herrarnas utmärkelse gick till Granlos Robin Nilsberth. Nilsberth gjorde 2-2 målet i VM-finalen i Göteborg i december och bidrog starkt till Sveriges guld. Den poängfarlige backen låg även till stor del bakom att Granlo klarade sig kvar i superligan.

– För mig personligen var VM ett stort mål. Jag har inte tummat på någonting. Jag har tränat rätt, ätit rätt och sovit rätt för att få ihop alla punkter. Det är timmarna i spåret och gymmet som ligger bakom det här fina priset, säger han.

SM-finalerna (dam och herr)

Lördag 18 april 12.00 (TV4) 

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy

Granlo BK