Brutala utspelet mot världsettan

Sågar allt och alla: ”Tål honom inte”

avAndreas Käck

Nick Kyrgios skapar rubriker igen.

I en podcastintervju dömer han ut Rafael Nadal – och toksågar Novak Djokovic.

– Jag tål honom inte. Hans firande är pinsamt, säger australiern.

Nick Kyrgios är vida känd som tennisens ”bad boy”.

Den 24-årige australiern är minst lika bra på att skapa rubriker som på att spela tennis, vilket säger en hel del då han är rankad 36:a i världen.

Nu är det dags igen.

Kyrgios har ställt upp i den, i tenniskretsar, populära podcasten ”No Challenges Remaining”, som drivs av New York Times-journalisten Ben Rothenberg.

Kyrgios och Rothenberg har råkat i luven på varandra vid upprepade tillfällen på Twitter och tanken med att bjuda in Kyrgios som gäst var i första hand att rensa luften.

Men Kyrgios hade mer att komma med.

”Han är besatt”

Han valde på eget bevåg att säga exakt vad han tycker om tänker om världens bäste spelare.

– Djokovic? Honom tål jag inte. Han har en sjuk besatthet av att vara omtyckt. Han vill vara precis som (Roger) Federer. Nej, jag klarar inte av honom. Sättet han firar sina segrar på … jag tycker det är pinsamt, väldigt pinsamt, säger Kyrgios.

– Jag blir tokig när jag ser det. Men om jag slår honom nästa gång vi möts så ska jag nog fira likadant mitt framför ögonen på honom. Det hade varit hysteriskt roligt!

Foto: Rebecca Blackwell / TT NYHETSBYRÅN

”Blir aldrig störst”

Kyrgios fortsätter:

– Visst, Djokovic är en grym spelare, en mästare i den här sporten. Jag tror mycket väl han kan gå om Federer i antal grand slams. Men i mina ögon kommer han aldrig bli den störste.

– Jag har mött honom två gånger och vunnit båda och ursäkta, om du inte ens kan slå mig, så kan du aldrig kallas den störste. Titta på hur mycket tid jag lägger ner på att träna; det är ingenting jämfört med honom.

– (Andy) Murray är mycket bättre än Djokovic. Jag har mött båda och tycker Murray både returnerar och servar bättre. Han (Murray) borde ha vunnit många fler grand slams. Mot Murray kan du inte slå slice, han vet att det är skit. Djokovic? Han har ingen aning om hur han ska hantera det…

”Är en idiot”

I podcasten kallar Kyrgios Rafael Nadals farbror tillika mångårige tränare Toni för ”en idiot”.

– Och Nadal är alltid jävligt sur när jag slår honom.

Men det finns en spanjor Kyrgios avskyr ännu mer: Fernando Verdasco.

– Han är den mest arroganta personen jag träffat. Han tror att han är guds gåva till folket men mannen, din backhand är medelmåttig.

Kyrgios verkar däremot inte ha något otalt med Roger Federer.

– Federer kommer alltid vara den störste i mina ögon, säger han.

FOTNOT: Du kan lyssna på hela podcasten här! (OBS! Extern länk).

ARTIKELN HANDLAR OM