”Arrogant gjort – jag är riktigt arg”

Tränarens ilska mot stjärntrion

avAndreas Käck

Foto: TT

Artemij Panarin, Sergej Bobrovskij och Matt Duchene valde att lämna Columbus Blue Jackets.

Nu sågas trion av tränaren John Tortorella.

– Jag är riktigt arg, säger han.

John Tortorella är känd som en av NHL:s störste rubrikmakare och när han nu intervjuas av The Athletic inför säsongen skräder han inte direkt orden.

På frågan hur han ser på att Columbus tre största stjärnor valde att lämna klubben i somras svarar han, utan omsvep, att han är ”pissed off”.

– Ja, jag är riktigt arg. Arg för mina spelares skull, arg för klubbens skull och arg för stadens skull. Jag har stor respekt för alla tre, men kom för fan inte och snacka om att ni måste byta klubb för att kunna vinna när chansen finns rakt framför näsan på er!

– De kanske inte gillar mig som tränare och det är lugnt, men i slutändan är det inte tränaren du spelar för utan dina lagkamrater. Därför tycker jag att det är arrogant gjort av dem, säger Tortorella.

”Blir äcklad”

Vill det sig riktigt illa kan han gå miste om ännu en stjärna.

Zach Werenskis framtid är nämligen osäker.

Den 22-årige backen har – likt William Nylander i fjol – ännu inte kommit överens med klubben om ett nytt kontrakt och ser i nuläget ut att missa inledningen på försäsongen, som drar i gång 12 september.

– Om han inte är sajnad till dess kommer jag bli extremt besviken, säger Tortorella.

– Det är inte jag som sköter det ekonomiska i den här klubben, men om en ung spelare som Werenski missar en enda minut av träningslägret blir jag äcklad. Den killen har visat stor passion och utvecklas enormt mycket. Jag vill verkligen inte att han missar något. Gör han det så blir jag inte bara besviken, utan äcklad, säger John Tortorella.

ARTIKELN HANDLAR OM