”Det finns ingen ursäkt för det här”

Raseri efter Stephen Warnocks tabbe direktsändning: Är oacceptabelt

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Tidigare Liverpool-spelaren Stephen Warnock agerade expert i brittisk tv under lottningen av Champions Leagues gruppspel.

Det gick sådär.

Nu läxas 37-åringen upp i såväl respekt som källkritik.

”Det finns ingen ursäkt, det här är oacceptabelt”, skriver svenske tv-experten Bojan Djordjic på Twitter.

Storbritanniens fotbollsexperter är knappast kända för att ha någon vidare koll på varken lag eller spelare utanför de brittiska öarna men frågan är botten ändå nåddes på torsdagen.

Stephen Warnock, med ett förflutet som spelare i bland annat Liverpool och med två a-landskamper för England på meritlistan, skulle då ge sin analys av serbiska storlaget Röda Stjärnan.

– De är deltidsarbetare. Många av killarna som spelade förra säsongen är rörmokare, sa Warnock.

”Är oförskämt”

Röda Stjärnan vann förra säsongen den serbiska ligan och tog sig till gruppspelet i Champions League där de bland annat besegrade Liverpool med 2-0. Samma Liverpool som senare vann hela turneringen.

Och nej, ingen i laget är rörmokare.

Warnocks påstående fick också mängder av supportrar till fotboll i allmänhet och Röda Stjärnan i synnerhet att gå i taket. Bland dem Bojan Djordjic, själv tv-expert och med ett förflutet i Belgrad-klubben.

– När jag trodde att vissa saker som kommit från den där studion inte kunde bli värre så hörde jag det här. Det finns ingen ursäkt, det här är oacceptabelt, oförskämt och slött från en betald ”expert” som till och med spelat själv. Och för protokollet min vän Stephen: Marko Marin är en fantastisk rörmokare”, skriver Djordjic på Twitter om den landslagsmeriterade tysken Marin som spelar på mittfältet i klubben.

1 av 2 | Foto: DAVE THOMPSON / TT NYHETSBYRÅN
Stephen Warnock i Liverpool 2006

”Jag ber om ursäkt”

Warnock har själv bett om ursäkt och på Twitter förklarat att han fick uppfattningen att klubbens spelare är deltidsproffs efter att ha läst en kort tweet från kontot ”EPL Bible”. Där påstås felaktigt att anfallaren Milan Pavkov var elektriker och jobbade i sin pappas matbutik när han gjorde två mål på Liverpool förra säsongen.

”Jag ber om ursäkt till Röda Stjärnan om jag förolämpade någon eller uppträdde respektlöst. Jag läste något om en spelare som arbetade deltid innan han skrev på. Jag ber om ursäkt. Jag har lärt mig en läxa”, skriver 37-åringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE