Rösler: Vill bara prata om spelarna som kan hjälpa oss

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. En avgörande Europa League-match för Malmö FF, med en kraftig skugga från Zlatan.

Men frågorna om Ibrahimovic stoppades av MFF:s presschef.

– Jag pratar gärna om spelarna som är här och som kan hjälpa oss, inte andra, säger Uwe Rösler.

Sportbladets avslöjande om att Zlatan Ibrahimovic går in som delägare i Hammarby Fotboll slog ned som en bomb i idrotts-Sverige under onsdagsmorgonen.

Inte minst i Skåne och hos många av fansen till Malmö FF där upprördheten är stor.

När Malmö FF hade presskonferens inför torsdagens Europa League-möte med Dynamo Kiev var fokus för flera av MFF-supportrarna snarare statyn föreställande Ibrahimovic ett stenkast från presskonferenssalen, strax utanför Stadion.

Presschefen bröt in

Supportrarna fotograferade avbildningen av Zlatan som fått en stor plastpåse hängd över huvudet och en toalettring runt ena armen samtidigt som MFF-tränaren Uwe Rösler och Jo Inge Berget mötte media.

Sportbladet ställde frågor om förutsättningar inför matchen – och om den store Malmö FF-profilen Zlatan Ibrahimovics val att gå in i Hammarby.

– Det händer alltid saker inom fotbollen. Fotbollen blir mer utspridd än tidigare. Tidigare kunde spelare stanna i en klubb hela livet. Det är mer ovanligt nu för tiden. Men det finns fortfarande en klubblojalitet där ute, en kärlek till klubben, säger Jo Inge Berget om spelares eventuella klubblojalitet.

MFF-presschefen Peter Åhlander bröt in och påpekade att Malmö FF:s VD Niclas Carlnén redan svarat på frågor om Ibrahimovics Hammarbyval tidigare under dagen och ville därför att frågorna skulle handla specifikt om matchen mot Dynamo Kiev.

”Är en speciell match”

En match som inte bara har betydelse för MFF:s chanser att gå vidare från gruppspelet i Europa League, som är Malmö FF:s sista hemmamatch för säsongen – utan framför allt är Markus Rosenbergs sista någonsin inför de egna fansen.

– Det är en speciell match på många sätt, säger tränaren Uwe Rösler och utvecklar ett långt svar och känslofull hyllning av Markus Rosenberg.

Har matchen fått en extra dimension med tanke på vad som hänt kring Zlatan Ibrahimovic och era fans reaktioner?

– Matchen är viktig för fansen. Men mitt jobb är att förbereda och prata om varje spelare som kan hjälpa oss i morgon att vinna matchen. Det är allt jag vill prata om och jag tycker, uppriktigt, att det är det enda vi ska fokusera på.

– Jag är också övertygad om våra fans verkligen kommer hjälpa oss, precis som de har gjort hela tiden sedan jag kom hit. Vi behöver verkligen det stödet och jag ser fram mot den här matchen, säger Uwe Rösler.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM