Foto: Ulrika Pousette
Focaccia

Focaccia – med körbärstomater och oliver

4,5 (22 röster)

Focaccia – ett mjukt, lätt och luftigt bröd, perfekt till buffé eller charkbrickan. Recept ur Johanna Westmans nya bakbok ”Cookie rookie”.

Du behöver en bunke, träslev, måttsats, litermått, plastfolie, långpanna, kavel, pensel, bakduk och skärbräda.

Focaccia

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 0.5 paket jäst, 25 g
  • 6 dl vatten, fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 14 dl vetemjöl
  • 2 dl olivolja
  • 15 körsbärstomater
  • 15 oliver, svarta
  • 1 tsk rosmarin, torkad (eller 1 knippa färsk)
  • 0.5 msk flingsalt
  • olivolja

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM