Här gör superstjärnan karriärens sista start

Bold Eagles tävlingskarriär över – avslutade som fyra

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3
Bold Eagle i sista starten i karriären.

Här är karriären över för superstjärnan Bold Eagle.

Det slutade med en fjärdeplats i det sista loppet som togs hem av Björn Goop med Face Time Bourbon.

– Det är en sådan där häst som går till historien som en av de allra bästa, har Björn Goop sagt om ”Örnen”.

Klockan 16.42 på söndagen släppte startbilen på Mons i Belgien och Grand Prix de Wallonie.

Det var tävlingskarriärens allra sista start för Bold Eagle, med två segrar i Prix d’Amérique och över 49 miljoner kronor inkört på kontot.

”Betytt oerhört mycket”

I en intervju med Trav365 tidigare veckan hyllades Bold Eagle av svenske stjärnkusken Björn Goop, som är den ende svensk som kört ”Örnen”. Han har suttit upp bakom hästen fem gånger. I loppet körde Björn Goop arvtagaren (?) Face Time Bourbon.

– En fantastiskt fin häst med en otrolig aktion. En talang och världsartist, en av de bästa vi har haft. Det är en sådan där häst som går till historien som en av de allra bästa. Han har betytt oerhört mycket. Han är och har varit en stor reklampelare för travsporten, precis som Timoko och Ourasi, sa Björn Goop.

Hetsig innan start

Inför loppet i Belgien såg det ut som det brukade för Bold Eagle.

Han var sin vana trogen hetsig innan han tog sig upp bakom startbilen. I loppet hyllade ägaren Pierre Pilarski och tränaren Sebastien Guarato hästen ytterligare genom att låta skötaren Hugues Monthulé köra hästen.

Monthulé och Bold Eagle tog en lugn start och sprang på innerspår för att sätta in en attack i den sista kurvan. Slutspurten gjorde att Bold Eagle slutade fyra i loppet, och gick därmed miste om chansen att bli Frankrikes vinstrikaste travhäst genom tiderna. För att gå om Timoko hade en seger eller andraplats räckt.

Vem som vann loppet i enkel stil? Svenske Björn Goop med Face Time Bourbon.

Publicerad:

LÄS VIDARE