Sanningen bakom ’mystiska männen’

Av: Jonathan Ekeliw

Publicerad:
Uppdaterad:

Pekades ut som bedragare – tillhör advokatbyrå

Skärmdump från The Mirror.
Foto: BILDBYRÅN
Skärmdump från The Mirror.

Manchester Uniteds sista minuten-värvning av Atheltic Bilbaos Ander Herrera, 24, blev aldrig av.

Engelsk press misstänkte att ”tre mystiska män” låg bakom en bluff – men sanningen är en annan.

Manchester United har jagat en central mittfältare hela sommaren, men fått nobben av bland andra Cesc Fabregas och Thiago Alcantara.

På transferfönstrets sista dag såg dock klubben ut att ha kommit överens med en annan spansk stjärna – Atheltic Bilbaos Ander Herrera – men även den affären gick i stöpet.

Flera brittiska medier, däribland BBC och Sky Sports, rapporterade att ”tre mystiska män” klivit in på La Ligas huvudkontor i Madrid under dagen och sagt sig representera United. Uppdraget var att slutföra övergången, men en timme senare stegade männen ut igen – utan att ha löst spelarens utköpsklausul på 36 miljoner euro, motsvarande 315 miljoner kronor.

”Allt var väldigt konstigt och jag är säker på att sanningen kommer att komma ut om några dagar”, skrev BBC:s La Liga-journalist, Andy West, på Twitter.

Ingen koppling till United

Manchester United-ledningen menade att klubben inte hade någon som helst koppling till männen, som av såväl engelsk som spansk press pekades ut som bedragare.

Nu har de identifierats. Guillermo Gutiérrez, Álvaro Reig and Rodrigo García tillhör advokatbyrån Laffer Abagadosa från Bilbao och har tidigare varit involverade i Athletic-övergångar.

Så sent som förra sommaren agerade de medlare i förhandlingarna mellan den baskiska klubben och Bayern München, när Javi Martínez såldes för 40 miljoner euro.

I Herrera-affären var deras roll liknande – men Manchester United var i slutändan inte berett att betala den höga utköpsklausulen för 24-åringen, skriver bland andra Marca och Daily Mirror.

I stället gjorde PL-mästarna klart med Evertons Marouane Fellaini innan fönstret stängde.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN