Avslöjar: Affane klar för Blåvitt

avLinn Nordström, Per Bohman

Foto: Bildbyrån
Affane.

IFK Göteborg värvar från AIK.

Sportbladet kan avslöja att Amin Affane, 23, är klar för Blåvitt.

Klubbarna är överens och spelaren väntas presenteras inom kort.

För en tid sedan rapporterade GT att IFK Göteborg var intresserade av Amin Affane. Men AIK:s sportchef Björn Wesström gav kalla handen då Blåvitt inte verkade pigga på att faktiskt hosta upp några pengar för spelaren.

– Det är inte seriöst. De vill gärna ha honom men inte betala något. Det är inte logiskt att en etablerad spelare med kontrakt ska gå gratis inom allsvenskan, sa Wesström till tidningen.

Gren: ”Lite konstigt”

För ett par dagar sedan svarade Gren i Sportbladet:

– Jag vill inte ge mig in i något ordbråk med Björn Wesström, men det var lite konstigt uttalande att han sa så. Björn och jag hade inte ens pratat med varandra om Affane. Då är det väl bättre att han kontaktar mig först?

Nu verkar det dock ha löst sig. För Sportbladet kan avslöja att Affane är klar för IFK Göteborg. Blåvitt köper loss honom från AIK. 23-åringen skriver på ett treårskontrakt med klubben från hemstaden och väntas presenteras inom kort.

Satte frispark mot Blåvitt

Den spelskicklige mittfältaren hann noteras för 34 allsvenska matcher för AIK, startade ofta under 2017 men var aldrig helt ordinarie i Rikard Norlings startelva. Ett mål prickade han in för de svartgula: en läcker frispark mot just IFK Göteborg på Gamla Ullevi i augusti. Affane representerade U21-landslaget under sommarens EM och har tillhört Chelsea, Roda, Energie Gottbus, Wolfsburg och Arminia Bielefeld under sin karriär. Han fostrades i Göteborgsklubben Lärje-Angered.

Affane är Blåvitts tredje nyförärv efter att klubben tidigare gjort klart med vänsterbacken Victor Wernersson och mittbacken Andre Calisir.

ARTIKELN HANDLAR OM