Polisen ryckte ut till slagsmål – var "Under hökens vingar”

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Polisen kunde konstatera att scouterna inte alls bråkade.
Foto: BERIT ROALD / TT
Polisen kunde konstatera att scouterna inte alls bråkade.

Polisen larmades under torsdagen till vad som skulle vara ett stort bråk med 20 personer inblandade. När patrullen kom dit kunde man snabbt avfärda det hela som en ”Under hökens vingar”-lek.

– Det här är ganska dråpligt, säger yttre befälet Viktor Adolphson.

En förbipasserande bilist larmade polisen under torsdagen angående ett stort bråk i Hässelby i västra Stockholm. Det ska ha handlat om 20 personer som stod i en ring.

– Personen fick då intrycket av att några kanske slogs och att de andra hejade på, säger Viktor Adolphson, yttre befäl vid Södermalmspolisen.

”Ganska dråpligt”

Men ”bråket” var i själva verket en lek. När den första patrullen kom till platsen kunde man konstatera att det handlade om ett gäng scouter som roade sig med den klassiska barnleken ”Under hökens vingar.” Den andra patrullen som var på väg kunde därför vända direkt.

Foto: Privat
Viktor Adolphson, yttre befäl vid Södermalmspolisen.

– Det här är ganska dråpligt. Det är bra att folk ringer när de ser saker som de tror är ett pågående brott. Det kan ju vara något och alternativet är mycket värre. Om man åker förbi med bilen så är det kanske inte så lätt att få en helhetsbild av situationen.

Publicerad:

LÄS VIDARE