Champions League fotboll (herrar)

Atletico besegrade Juventus i Madrid

avFrida Fagerlund

VAR dömde bort ett mål för Atletico Madrid – men när mittbackarna kom flygande kunde inget stoppa bollen från att hamna i nätet.

Efter 2–0-segern mot Juventus passade Atleti-fans på att häckla stjärnan Cristiano Ronaldo.

Då höll portugisen upp fem fingrar, vilket råkar vara antalet Champions League-titlar han själv innehar.

Det var på många sätt en tumultartad åttondelsfinal i Champions League mellan Atletico Madrid och Juventus.

Den slutade med att tränaren Diego Simeone firade ovanligt vilt (för att vara honom) längs sidlinjen på Wanda Metropolitano. Närmare bestämt genom att ta sig om skrevet.

– Det var inte snyggt, det medger jag men jag kände verkligen att jag behövde göra det, säger Simeone efter 2–0-segern.

– Matchen var så tuff och vi kämpade så hårt, särskilt Diego Costa. Trots att han inte var hundra procent fit. Jag behövde få utlopp för mina känslor.

Morata bortdömd målskytt

Till en början handlade det mesta om Diego Costa. Först tilldelades anfallaren en varning när han tjuvade vid en frispark och kort senare höll han på att ordna en straff åt hemmalaget. Då bedömde dock VAR att det räckte med frispark.

I den andra halvleken bytte Alvaro Morata av Costa. Nyförvärvet från Chelsea såg ut att bli hjälte en stund senare, men då ingrep VAR återigen och tyckte att Morata hade knuffat Chiellini strax innan nickmålet.

Det blev slutligen mittbackarna som klev fram. Först dundrade José Gimenez in 1–0 och några minuter senare utökade landsmannen Diego Godin till 2–0 efter ett skott som touchade Cristiano Ronaldo.

Foto: GETTY IMAGES

Häcklade Cristiano

Den sistnämnde stjärnan hade en tung kväll, något som Atleti-fansen inte var sena att påtala. ”Cristiano undviker skatter” sjöng åskådarna, vilket givetvis syftar till portugisens klammeri med rättvisan vad gäller utebliven skattebetalning i Spanien.

Cristiano svarade enligt AS med att hålla upp fem fingrar mot läktaren. Det råkar vara det exakta antalet Champions League-titlar han själv innehar.

Resultatet, 2–0, andas trots allt fördel Atletico Madrid inför returen i Turin. Det återstår att se om Juventus lyckas vända.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM