Äppelmuffins – enkelt receptet till go’fikat

5 (2 röster)

Äppelmuffins – bjud på doftande nybakat

Foto: Colourbox
Äppelmuffins

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Äppelmuffins – fluffiga muffins med kanelsockrade äppelbitar i. Lättbakade och supergoda, perfekt med andra ord.

Äppelmuffins med kanel

Antal: ca 12 stycken Tid: 40 minuter

Ingredienser:

  • 125 g smör, rumsvarmt

  • 2 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 dl mjölk

  • 2 små äpplen

  • 1,5 msk råsocker

  • 1,5 tsk mald kanel

  • en nypa salt

  • muffinsformar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Rör smör och socker poröst.

  3. Vispa ner ett ägg i taget.

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i smeten och röd försiktigt under tiden så allt blandas väl.

  5. Tillsätt mjölken.

  6. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Blanda råsocker, kanel och salt i en skål och vänd äppelskivorna i blandningen så den täcker alla sidor.

  7. Ställ muffinsformar på en bakplåt eller i ett muffinsbleck. Häll halva mängden smet i formarna, ställ ner äppelskivor och fördela resterande smet i formarna. Pudra över lite råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–18 minuter. Använd provsticka för att kontrollera att de är färdiga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Efterrätt