Måltorkan bruten - förlust ändå

Publicerad:
Uppdaterad:

Nashville. Viktor Stålberg bröt en två månader lång måltorka - men Chicagoforwarden blev ändå en förlorare till slut. Nashville vände 0-2-underläge i sista perioden i NHL-ishockeyn och vann med 3-2 efter straffar.

Marcel Goc blev segerskytt i straffläggningen och Nashvillemålvakten Pekka Rinne höll tätt. Segern var extra skön för Nashvilles landslagsforward Patric Hörnqvist som satt utvisad när Chicago tog ledningen.

– Ibland är det bra om alla är förbannade när vi spelar. Vi har ett jäkla bra lag när alla jobbar, men i de två första perioderna såg det inte bra ut. Skönt att vi skärpte oss i sista, sade Hörnqvist, lagets bäste målskytt med 13 mål.

Den här kvällen blev det dock inga poäng. Ende svensk i målprotokollet var Viktor Stålberg som bröt en 22 matcher lång måltorka med en fräckis när han gjorde 2-0. Stålberg hamnade bakom förlängd mållinje, men fick in pucken när han sköt den i Rinnes rygg och i mål.

Den svenske doldisen spelade tidigare i förstakedjan med stjärnor som Jonathan Toews och Patrick Kane. Den långa måltorkan i kombination med att fjolårets Stanley cup-vinnare är skadefritt gjorde att han nu spelade i fjärdekedjan.

– Jag har haft ganska många chanser, men pucken har inte velat studsa in. Jag har haft lite oflyt. Förhoppningsvis får man chansen att spela lite högre upp igen om det lossnar, sade han.

Nashville är femma i Western conference, två poäng före Chicago på sjunde plats. Vancouver leder i väst, två poäng före skadedrabbade Detroit som vann över Columbus med 6-5 efter förlängning sedan Johan Franzén avgjort med sitt 19:e mål för säsongen. Det var ett helsvenskt mål där Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall stod för framspelningen.

TT:s utsände

Publicerad: