”Han har förstört mitt Palermo”

avMarcus Leifby

FOTBOLL

Palermos president hänsynslös mot tränaren

Frågan är inte om Palermos tränare Delio Rossi får sparken.

Frågan är när han får det.

Presidenten Maurizio Zamparini var rasande efter 0-7-förlusten hemma mot Udinese.

– Han har förstört mitt Palermo, han har förstört det här laget, säger Zamparini.

Foto: AP
Udinese jublar efter ett av sina sju mål.

Att möta Palermo borta brukar vanligtvis vara en av de knepigaste uppgifterna i Serie A och en av de största snackisarna nere i Italien i dag är förstås Udineses 7-0-seger på Renzo Barbera på söndagseftermiddagen.

Alexis Sanchez gjorde fyra mål, skyttekungen Antonio Di Natale tre samtidigt som Palermo fick två man utvisade och presidenten Maurizio Zamparini kokade av ilska efter förnedringen.

Får stenhård kritik

Och om man ska ta Zamparini på orden så gör nog tränaren Delio Rossi rätt i att börja titta efter ett nytt jobb redan nu.

– Rossi har en procents chans att få stanna kvar, laget är helt förstört, han har förstört mitt Palermo, sa Zamparini till Sky Italia efter matchen.

– Jag har bett honom att fixa defensiven men han gjorde inte det. I stället har han tagit bort Ezequiel Munoz som har varit bäst av alla backar.

Zamparini säger han han behöver fundera igenom ett par saker men det ter sig fullkomligt osannolikt att han låter Rossi sitta kvar som tränare.

– Jag ska fundera igenom det här under natten och i morgon bitti men jag funderar seriöst på att låta ungdomstränaren ta över laget. Jag borde ha sparkat ut honom redan i julas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A