”Känns piss att inte kunna köra”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ljung hindras av skada

Peter Ljung kan inte köra i finalen.
Foto: Foto: Bildbyrån
Peter Ljung kan inte köra i finalen.

VETLANDA. Axelskadan stoppar Elit Vetlandas Peter Ljung från att köra den avgörande SM-finalen.

– Det känns piss att inte kunna köra, men det relevanta är att laget vinner, säger 32-åringen inför kvällens returmöte med Indianerna.

Speedwayföraren Peter Ljung, som bor på gångavstånd till Vetlanda motorstadion, återvände till moderklubben inför den pågående säsongen och har aldrig varit bättre.

Han hjälpte Elit Vetlanda att vinna World Speedway League, ingick i det landslag som vann lag-VM och blev trea i den individuella SM-finalen.

Ljung hoppas kunna kröna sitt livs säsong med ett lag-SM-guld, men då kommer han inte att grensla cykeln.

Axelskadan, som är en påminnelse om torsdagens krasch i Västervik, hindrar honom från att köra returmötet med Indianerna.

– Ja, det är inte bra. Jag var på sjukhuset nu, tappade ur två deciliter blod ur höften och röntgade axeln. Det är nog något som är sönder, så jag får hålla mig lugn. I stället får jag hålla ställningarna i depån, säger 32-åringen till Sportbladet.

Sänka laget

I den första SM-finalen, som Indianerna vann med 50–40, körde han bara ett heat.

– Jag höll inte ihop, men vad gör man? En tanke var att jag skulle stå över i går och köra i dag i stället, men om det inte fungerar kan jag ju sänka hela laget. Jag sa själv att det var bäst att satsa på matchen i Kumla, säger Peter Ljung.

Elit Vetlanda kallar inte in någon ersättare utan tillämpar riders replacement.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN