Jimmie Ericsson: ”Det är inte acceptabelt”

SHL: Skellefteå stängde in sig efter kollapsen

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

HOCKEY

GÖTEBORG. 0–5-underläge den första perioden. Skellefteå blev fullständigt överkörda i Scandinavium.

– Det är för mig en gåta hur vi inte kan vara beredda från start, säger Jimmie Ericsson.

Skellefteåveteranen var lågmäld efter förnedringen. 1–7 i Scandinavium var en käftsmäll som ingen i Skellefteålägret tog lätt på.

Laget stängde in sig i omklädningsrummet efter matchen och tränaren Tommy Samuelsson missade den ordinarie presskonferensen. Utanför omklädningsrummet stod Jimmie Ericsson och letade efter orden.

– Det finns bara en väg att gå från det här. Jag anser att vi var nere på botten i dag. Det är en påminnelse om vad som krävs och vad som inte är acceptabelt, säger lagkaptenen.

”Ser enkelt ut”

Mantas Armalis fick snöpligt släppa ett motlägg förbi sig redan efter 4.08, och sen fortsatte det med ytterligare fyra baklängesmål under de kommande 15 minuterna. I en period av säsongen där varje poäng kan vara skillnaden mellan topp sex och till och med missat slutspel såg Skellefteåspelarna ut att sakna all form av vilja och energi.

– Alltså, det är ju inte viljelöst, men det ser ju ut så. Vi är sena på allting, varenda puck som är 50-50 torskar vi. Det ser jäkligt enkelt ut. Jag har ingen förklaring. 

38-åringen är inne på sin 15:e säsong i SAIK-tröjan. Och han har svårt att minnas en match där Skellefteå varit sämre.

– Man ska inte dra för stora växlar på det, nu har jag den här matchen främst på näthinnan. Men jag har svårt att minnas en match där vi varit så långt borta från att vinna. 

Jimmie Ericsson deppade
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jimmie Ericsson deppade
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!