Pappa fick sparken – nu gav sonen igen

avHans Abrahamsson

GÄVLE. Pappa Janne Larsson fick sparken från Brynäs i november.

Nu gav sonen Emil igen när han styrde in segermålet för Luleå i Gavlerinken.

– Det sköna nu är att pappa sitter på läktaren och håller på mig, säger Emil.

I november bestämde sig Brynäs för att sparka huvudtränaren Tommy Sjödin och hans assistent Janne Larsson. I kväll fick familjen Larsson ge igen mot Brynäs.

Det var Jannes son Emil som avgjorde mötet med Brynäs i förlängningen.

Efter ordinarie tid stod det 1–1, men 2.21 in i förlängningen avgjorde Luleå då Emil Larsson styrde in Erik Gustafssons skott. Ett mål som godkändes först efter videogranskning:

– Brynäs gnällde sig till den. Förstår inte ens varför domarna ska ringa på den, säger Emil till C More. 

Gävlesonen, med Strömsbro som moderklubb, fick aldrig något SHL-kontrakt med Brynäs. Via Almtuna hamnade han i stället i Luleå inför förra säsongen och är numera landslagsforward.

– Skönt att få vinna här i Gavlerinken och trycka dit en påse när familjen är här och tittar säger Emil till Sportbladet.

Foto: HANS ABRAHAMSSON
Hela Larsson-släkten på plats i Gavlerinken.

16 säsonger som spelare i Brynäs

Emil, 24, hade stort stöd från läktarplats där stora delar av släkten hade slutit upp. Bland annat farmor och farfar och pappa Janne.

Men varken far eller son ville snacka om någon personlig revansch:

– Hockeyvärlden är sån att tränare får sparken, det sköna nu är att pappa sitter på läktaren och håller på mig , det får jag njuta av. Det har han inte riktigt gjort när han stod i Brynäs bås, säger Emil.

– Jag känner ingen skadeglädje när Emil avgör mot Brynäs. Jag har varit brynäsare i så många år, det försvinner inte för att sånt händer, säger Janne, som har 16 säsonger i Brynäs och två SM-guld.

Men nu kan du hålla på Luleå när Emil möter Brynäs?

– Brynäs får gärna vinna, men Emil får göra flera mål om han vill bara Brynäs gör ett mer.

Du håller på Brynäs trots att de möter din son?

– Ja, jag håller på Brynäs och Emil, säger Janne.

Drömmål av Boqvist

Emil Larssons mål blev avgörande, men det snyggaste gjorde hemmalagets Jesper Boqvist.

20-årige Boqvist var något av höstens spelare, men efter juluppehållet har det gått lite tyngre, inte minst med målskyttet. Bara ett mål på de 13 senaste matcherna inför omstarten mot Luleå. 

Där slog dock Boqvist till med ett riktigt drömmål. 

Brynäs låg under med 0–1 fyra minuter in i mittperioden när backen Simon Bertilsson skickade en hög puck från egen kortsarg. På offensiv blålinje tog Boqvist ner den meterhöga pucken på volley och i samma rörelse satte han fart mot Luleåmålet:

– Jag vet inte vad som händer, lite flyt, och så spelade jag mycket tennis i somras också… Ett bra pass också av ”Berra” (Bertilsson).

Det gick inte alls att se att Brynäsforwarden haft en längre period med få mål när han avslutade mot Joel Lassinantti.  Distinkt satte han dit pucken till vänster om Luleåmålvakten. 

Nu räckte inte Boqvists mål till seger utan släkten var värst i Gavlerinken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF

Luleå HF