”Något man bara drömmer om”

Debutanten avgjorde för AIK med drömmål

avJacob Larsson, Staffan Dickson

SUNDSVALL/STOCKHOLM. Serieledande AIK såg länge ut att få nöja sig med en poäng mot Sundsvall.

Men i den 94:e minuten slog nyförvärvet Heradi Rashidi till med ett drömmål och ordnade segern åt stockholmarna.

– Det var otroligt, något man bara drömmer om, säger matchvinnaren till Sportbladet.

Heradi Rashidi blev spelklar för sitt nya lag tidigare i dag efter att ha lämnat Dalkurd i början av juli. Och det tog inte lång tid förrän han presenterat sig för AIK-supportrarna.

I sin debut ordnade Rashidi segern på övertid i bortamatchen mot Sundsvall. I den 94:e minuten böjde han in 1–0 med ett vänsterskott i krysset bakom Eskelinen i Sundsvallsmålet.

– Jag tänkte i går, ”tänk om jag går in och avgör i första matchen” men det var inget jag förväntade mig. Det känns otroligt, en fantastisk känsla att få göra mål inför AIK-klacken, säger Rashidi till Sportbladet efter matchen.

”Den här måste gå in”

Målet var Rashidis första i årets allsvenska.

– Jag tänkte hela matchen att vi kommer göra mål. Vem det skulle bli visste jag inte, men turligt nog blev det jag. Det var en bra träff, och det kändes direkt att ”den här måste gå in”.

Och även före målet stod Rashidi för en fin debut på AIK:s högerkant.

– Det kändes bra. Jag är glad över att vara i AIK och fokuserar fullt ut på att göra så bra ifrån mig som möjligt när jag får spela, säger han.

I första halvlek var hemmalaget Sundsvall närmast att ta ledningen. Maic Sema tvingade AIK-målvakten Oscar Linnér till flera högklassiga räddningar. Och när Linnér inte stod i vägen för Sema gjorde målet det. Efter 21 minuter tog Sema emot en boll i straffområdet och sköt stenhårt i kryssribban.

Norrköping ny tvåa

I andra halvlek bedarrade Sundsvalls press. Men AIK förmådde inte heller skapa mycket framåt. Stockholmarna bytte in Tarik Elyounoussi och Denni Avdic, men 0–0 stod sig fram till den 94:e minuten.

Då klev alltså Rashidi fram.

– Vi vinner matchen och tar hem tre poäng. Otroligt skönt, säger 23-åringen.

Även tränaren Rikard Norling var nöjd med debutanten.

– Han kan både göra såna här mål och göra sin gubbe. Jag tror han kommer göra det bra i AIK, säger han efter matchen.

AIK leder allsvenskan på 30 poäng, tre före nya tvåan Norrköping som har en match mindre spelad. Bakom dem skuggar Hammarby på 26 poäng. Bajen har spelat två matcher färre än AIK och möter Elfsborg på bortaplan i morgon.


ARTIKELN HANDLAR OM