Hånet inför åttondelen: ”Då blir jag chockad”

England sågar lagen: ”Om vi inte kan spöa Sverige...”

avMartin Tolén

Samtidigt som Sverige gjorde sig redo för en åttondelsfinal mot Schweiz kom ett hån – från engelskt håll.

– Jag blir chockad om inte England spelar semifinal, säger förre landslagsspelaren Paul Merson.

Slutspelsträdet i VM är redan uppmärksammat.

Efter Rysslands knall mot Spanien är det upplagt för ett skrällag i VM-finalen då ”Sveriges sida” av slutspelsträdet består av Ryssland, Kroatien, Sverige, Schweiz, Colombia och England.

Alltså kommer en av dessa nationer att spela VM-final.

– Vi är så fokuserade på att vi har vår match. Sedan är det fascinerande resultat och det visar att det inte alltid är de stora nationerna som vinner matcher. Det är inspirerande, sa förbundskaptenen Janne Andersson häromdagen.

”Kan vi inte spöa Sverige...”

Och situationen har, förstås, även uppmärksammats i England.

Vinnaren i Englands åttondelsfinalmöte med Colombia ställs nämligen mot vinnaren i matchen mellan Sverige och Schweiz.

Och då är det segervissa engelska fotbollsexperter.

– Jag blir chockad om inte England spelar semifinal. I början av turneringen sa vi att om vi tar oss till kvartsfinal är det bra, men om vi inte går till semifinal nu har det inte varit en bra turnering, säger Sky Sports-experten Paul Merson enligt Goal.

1 av 2 | Foto: Sky Sports

Flera tidningar har tagit upp den ”gynnsamma vägen” till en VM-final där England framför allt gläds över att slippa Brasilien.

– Så som det ser ut nu: Om vi inte når semifinal är det ett misslyckande. Vi ska möta ett Colombia, som varit dåliga och har James Rodriguez skadad, och därefter möter vi Sverige eller Schweiz. All respekt för dem, men om vi inte kan spöa Sverige eller Schweiz förtjänar vi inte att vinna VM, säger Merson.