Så lurar Ken systemet

avMartin Gustafsson

Hiphopartisten tar droger, kör bil utan körkort och jobbar svart

Foto: Ken Ring dömdes till två månaders fotboja – men han slutade inte röka marijuana. ”Tricket är att dricka väldigt mycket vatten” berättar han i en intervju i tidningen Café.

Han kör bil utan körkort, arbetar bara svart och röker marijuana trots att han har fotboja.

– Tricket är att dricka väldigt mycket vatten, säger Ken Ring i tidningen Café.

Foto: Ken berättar öppenhjärtigt om sin brottslighet i nya numret av Café.

Sedan 1999 har han gripits 28 gånger för olovlig körning. Men hiphop-artisten Ken Ring, 30, fortsätter köra bil.

– Polisen tar mig direkt om jag kommer åkande i en bil. Sist satte jag på mig solglasögon men de kände igen mig ändå, säger han i tidningen Café.

Det är i tidningens augustinummer som Ken Ring öppenhjärtigt berättar om sin vardag. Bland annat om hur han som 14-åring hamnade på gatan efter att ha rymt från ett fosterhem.

Levde på stölder

– Jag var efterlyst och försörjde mig på att sno plånböcker från fulla människor som hade somnat på tunnelbanan.

Nyligen avtjänade han en dom från 2004, dömd bland annat för ringa narkotikabrott och olovlig körning, genom att bära fotboja i två månader.

Men trots fotbojan och Kriminalvårdens hembesök fortsatte han att röka marijuana.

I reportaget berättar han om hur kriminalvårdarna tar ett urinprov när de sätter på fotbojan. Ett värde de sedan jämför de kommande proven mot.

”Söp som en dåre”

– Därför maxade jag mina värden till det första provet. Jag var ute hela natten, söp som en dåre och rökte säkert tio gram. Jag kom hem klockan sju på morgonen och de låste fast bojan halv åtta, säger han.

Provet visade skyhöga värden.

– Man kan inte ha såna här värden sa de, jag hade allt i kroppen, berättar Ken Ring.

Därefter trappade han sakta ner rökandet för att värdena skulle sjunka.

– Tricket är att dricka väldigt mycket vatten. Men eftersom de kollar kreatinvärdet i kisset för att se hur mycket som är rent urin, måste man också käka kreatintabletter och B-vitamin som gör kisset gult, säger han.

Inte heller skattar han för sina inkomster utan arbetar bara svart. Det på grund av skulder på cirka två miljoner kronor.

– Jag kan inte skaffa Visakort, öppna mobil-abonnemang, boka flygbiljetter, hyra bil eller beställa saker över nätet. Varje gång jag ska göra något sånt måste jag ringa en polare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ken Ring