Oisin Cantwell: ”Inte uppseendeväckande”

Av: Linnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 15

NYHETER

Den 41-åriga dottern anhölls misstänkt för att ha mördat sin pappa och försökt mörda sin mamma tillsammans med sin 18-årige sambo.

Nu har paret släppts.

– Det är inte uppseendeväckande, säger Aftonbladets Oisin Cantwell.

Oisín Cantwell.
Oisín Cantwell.

Varför släpps de här personerna?

– Det är inte uppseendeväckande att de släpps. De var skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden och det krävs egentligen inte särskilt mycket för att nå upp till den misstankegraden. Det är inte ovanligt att personer som frihetsberövats på sådana grunder senare släpps. Husrannsakan av bostaden har nog inte gett tillräckligt mycket för att det ska finnas skäl att hålla kvar dem, men de är fortfarande intressanta i utredningen.

Hur fungerar det?

– Det är onekligen märkligt att man åker i väg på semester efter att sina föräldrar utsatts för fruktansvärda brott. Polisen hade troligen span på dem och när de såg att de höll på att lämna landet tvingades polisen att slå till. Det var förmodligen innan de egentligen ville frihetsberöva dem, men de kände att de var tvungen eftersom det blir jobbiga utlämningsprocedurer om hon hunnit åka till Thailand.

Är de fortfarande misstänkta?

– De är inte avförda från utredningen än. Rent formellt är man inte misstänkt så länge man inte delgivits misstanke, men de är inte avförda och det här kan ändras så att de senare grips. Det krävs konkreta substantiella indicier för att kunna hålla dem frihetsberövade.

Vad händer nu?

– Polisen fortsätter sitt utredningsarbete och jag hoppas att de fortsätter förutsättningslöst och går på alla möjliga spår. Att ett av de här spåren är personerna det råder det ingen tvekan om. Kriminologhistoriskt sett är det oftast en släkting som är den skyldige när det händer sådana här typer av mord.

Publicerad: