U21-stjärnan förlorad för svenska landslag

avRasmus Senator, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Zeneli: "Hata mig, älska mig, ni gör som ni vill"

1 av 2

Den förre Elfsborgsstjärnan Arber Zeneli, numera i Heerenveen, är förlorad för svensk landslagsfotboll.

Den 21-årige yttern har bestämt sig för att representera Kosovo och berättar nu om beslutet.

"Folk tar mig som en svikare, otacksam, luffare osv... Vilket jag verkligen inte bryr mig om," skriver Zeneli på Instagram.

Beskedet kom i samband med att U21-förbundskaptenen Håkan Ericson presenterade landslagstruppen till EM-kvalmatcherna mot Kroatien borta den 1 september och Spanien hemma, i Malmö, fyra dagar senare.

– Det tycker jag var väldigt tråkigt, dels för den här samlingen med även på sikt, säger Håkan Ericson.

Haft kontakt en längre tid

21-åringen har representerat det svenska landslaget på U17- U19- och U21-nivå. Han var även uttagen i Håkan Ericsons trupp till U21-EM som tog guld förra sommaren.

På Instagram skriver mittfältaren att han haft kontakt med Kosovos förbundskapten Albert Bunjaki under en längre tid, som visat intresse ända sedan första gången de såg varandra.

"Jag tog ett beslut och står fast för det jag har valt! Hata mig, älska mig, ni gör som ni vill, men jag kommer alltid vara samma Arber Zeneli på men även utanför plan", skriver Zeneli på Instagram.

"Folk tar mig som en svikare"

Arber Zeneli fick sitt stora genombrott i Elfsborg förra säsongen, efter att ha debuterat 2014. Mittfältaren fick speltid i samtliga 30 allsvenska matcher för klubben och stod för tio mål och fem målgivande passningar.

I november förra året såldes den då 20-årige yttermittfältaren till holländska Heerenveen från Elfsborg och skrev på för 3,5 år. Prislappen låg enligt Sportbladets uppgifter på 18 miljoner kronor.

Zeneli skriver att han redan fått motstå flera tvivlare på grund av valet att byta landslag, någonting han inte lägger någon vikt vid.

"Folk tar mig som en svikare, otacksam, luffare osv... Vilket jag verkligen inte bryr mig om, en vacker dag kommer ni älska mig igen då jag frälser favoritlaget som just du håller på", skriver han.

"Alltid älskat detta land"

Zeneli har inlett årets säsong i Eredivisie starkt och fått chansen från start i lagets tre inledande ligamatcher och stått för ett mål.

Förra veckan krönte han de fina insatserna med att bli uttagen i "veckans lag" i holländska ligan av tidningen De Telegraaf. 

Redan efter U21-EM förde Zeneli diskussioner med förbundskaptenen Håkan Ericson om framtiden, men har nu valt spel i Kosovo.

"Folk som känner mig vet att jag alltid pratar bra om Sverige, har alltid älskat detta land å kommer alltid å göra det. Landet som tog hand om mina föräldrar när de flydde från kriget, landet som hjälpt mig med det mesta... Men detta handlar om min karriär", skriver Zeneli.

Öppnar för stjärnflykt – de kan forma Kosovos drömlag

Publicerad: