Väntade 108 på titeln – gick bort dagar efter

Publicerad:

SPORTBLADET

Föddes 1908 – 108 år senare fick hon se sitt lag vinna

Mabel Ball
Foto: Photo:Rich Ball/Covenant Village of Northbrook
Mabel Ball

Mabel Ball föddes 1908, när Chicago Cubs senast vann Worlds Series.

108 år senare fick hon se sitt favoritlag ta en titel på nytt  – och bara dagar senare gick hon bort.

– Det är ödets ironi, säger hennes son, Rich.

Chicago Cubs vann World Series 1908.
Sedan väntade 108 år av sju sorger och åtta förbannelser, men den 3 november vann Cubs, till slut, World Series på nytt.

– Jag vet inte ens vad som hänt, jag ser spelarna, tränarna och fansen. Vi har gått igenom allt. Det är overkligt, att vara en del av det här har jag inte ens ord för. Det är en fantastiskt känsla, sa Cubs pitcher Jon Lester.

Men segern betydde mer för vissa.

1908, samma år som Cubs tidigare titel, föddes Mabel Ball i Chicago.

”Ödets ironi”

Hon var en inbiten supporter i 108 år och fick uppleva den historiska titeln, men inte så mycket mer. I tisdags gick hon bort efter sviterna av en hjärtattack.

– Det är ödets ironi, nästan en obegriplig ironi. En person väntar och väntar och väntar och sen när det väl hände så var det nästan som att hon sa ”nu har jag upplevt det här, nu drar jag vidare”. Det är inte kul, men det är ändå kul, säger hennes son Rich till Chicaco Tribune.

”En av de snällaste”

Mabel Ball följde, enligt hennes söner, varje match via radio, men såg endast en enda match på plats, när hon fyllde 90 år.

– Jag och mina bröder växte upp med att höra Cubs på radio. Mamma var ett stort fan, hennes pappa med. Hon var en av de snällaste människorna i världen, säger hennes son Don.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN