Teslan räddade livet på 37-årige Joshua

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
MOTOR

Teslas autopilot har blivit omskriven för att ha dödat en förare under sommaren.

Men den har även räddat liv.

En 37-årig advokat hävdar att Teslan själv körde honom till akuten efter en blodpropp.

Den 37-åriga advokaten Joshua Nelly och Teslaägaren var på väg från sitt hem till arbetet på advokatbyrån när han plötsligt fick svåra smärtor i bröstet. Efter att ha ringt till sin hustru fattade han beslutet att köra direkt till akuten i stället för att ringa efter en ambulans, uppger amerikanska tidningen Slate Magazine.

Bilen körde tre mil helt av sig själv

Tack vare Teslans autopilot lyckades han ta sig till närmaste akutmottagning, trots att han knappt kunde köra bilen. Det enda han behövde göra var att styra in bilen på en parkeringsplats vid akuten efter att hans Tesla Model X själv kört tre mil på motorväg och svängt av till sjukhuset. Neally hävdar att han lätt hade kunnat tappa kontrollen över bilen utan autopiloten i sitt kritiska tillstånd.

Tesla hårt kritiserade

På sjukhuset kunde han räddas och får nu behandling för blodproppen.

Goda nyheter för Tesla som under sommaren har varit hårt kritiserad för sin autopilot efter en olycka med dödlig utgång i mitten av maj. Föraren körde då in bakifrån i en lastbil, enligt vittnesmål satt han då och tittade på en Harry Potter-film samtidigt som autopiloten körde bilen. Dödsolyckan följdes av ytterligare två olyckor med Teslas autopilot inblandad, men förarna har kritiserats för att de helt tagit händerna av ratten.

Maths Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Tesla

USA

Bilar