Petad – igen: Lång historia

Publicerad:
Uppdaterad:

Norling om bänkningen: Får bara byta in tre

”Vill inte uttala mig” Bojan Djordjic var fåordig efter att ha blivit bänkad av AIK-tränaren Rikard Norling i ännu en match. ”Vissa saker talar tydligt för sig själv”, säger stjärnan till Sportbladet.
Foto: FOTO: PERNILLA WAHLMAN, BILDBYRÅN
”Vill inte uttala mig” Bojan Djordjic var fåordig efter att ha blivit bänkad av AIK-tränaren Rikard Norling i ännu en match. ”Vissa saker talar tydligt för sig själv”, säger stjärnan till Sportbladet.

TRELLEBORG. Femte raka matchen utan seger.

Ändå håller Rikard Norling kvar mittfältsstjärnan Bojan Djordjic, 26, i frysboxen.

– Jag vill inte uttala mig. Vissa saker talar tydligt för sig själv, säger Djordjic till Sportbladet.

För tredje matchen i rad var AIK:s största värvning inför säsongen bänkad. Trots att AIK hade förtvivlad svårt att skapa målchanser på Trelleborg så valde tränare Rikard Norling att kasta in tre andra spelare – Saihou Jagne, Yussuf Saleh och Miran Burgic – medan Djordjic som enda utespelare fick sitta kvar på bänken.

– Bojan är fullt frisk. Jag valde den startelva jag trodde skulle ge oss bäst chans att vinna matchen, säger Rikard Norling.

”Vill inte prata om det”

När AIK i andra halvlek möblerade om och satsade offensivt för att nå kvittering var Bojan Djordjic alltså inte ens bland Norlings tre första val.

– Som matchen utvecklade sig så blev det så. Jag har fyra utespelare på bänken och får bara lov att byta in tre av dem, säger Norling.

Efter matchen var Bojan Djordjic bland de första ut ur AIK:s omklädningsrum och utanför lagets spelarbuss vägrade Djordjic, vänligt men bestämt, att svara på medias frågor. När förvånade fans kom fram för att få Djordjics autograf och frågade varför han inte fick spela blev svaret:

– Det är en lång historia, jag vill inte prata om det.

Djordjic har nu inte spelat från start för AIK sedan 0–2-förlusten hemma mot Elfsborg. På de tre matcher som gått sedan dess har Solnalaget spelat oavgjort mot Sundsvall borta och Hammarby på Råsunda, samt förlorat mot Trelleborg.

Siar inte om framtiden

Nästa match för AIK är inte förrän om två veckor, hemma mot IFK Göteborg. Frågan är om Djordjic, som fick cirka två miljoner kronor för att skriva på för AIK i vintras, är aktuell för startelvan då.

– Dagens insats gav oss mycket att tänka på. Hur läget är om två veckor kan vi inte veta i dag, säger Rikard Norling.

Bojan Djordjic var inte heller han pigg på att spekulera om framtiden i går.

– Jag vill inte. Jag hoppas det är lugnt. Ha en trevlig helg, sa Djordjjc innan han försvann upp på spelarbussen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN