Ingvar Oldsberg hotar att stämma sina arbetsgivare

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

På fredagen stod det klart att Ingvar Oldsberg tvingas lämna ”Bingolotto” med omedelbar verkan.

Nu förbereder han en stämning mot sina arbetsgivare.

– Jag har kopplat in tre advokater. På måndag sätter vi oss och går igenom mitt avtal, och så tar vi det vidare därifrån, säger Oldsberg till Expressen.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Ingvar Oldsberg.

Beskedet om att den populära programledaren Ingvar Oldsberg tvingats sluta med omedelbar verkan från Bingolotto kom under fredagen.

Detta efter att produktionsbolaget genomfört en intern utredning som visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att  uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla  inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende, kan jag inte gå in på närmare detaljer, säger Hans Sahlin, vd på organisationen Folkspel.

Även TV4 står bakom beslutet.

Ingvar Oldsberg själv fick beskedet i form av pressmeddelandet.

– Jag förstår ingenting, det är ju inga sexual harassments för då hade det ju framkommit eller stått med. Det står bara allvarliga arbetsmiljöproblem. Det måste de ju, tycker jag, specificera. Vad är det för något som har inträffat?, sa Ingvar Oldsberg själv till Aftonbladet på fredagen.

På lördagen har programledaren fortfarande inte fått någon förklaring. Nu väljer han att gå till motattack.

– Jag har kopplat in tre advokater. På måndag sätter vi oss och går igenom mitt avtal, och så tar vi det vidare därifrån, säger han till Expressen.

Nöjesbladet söker Ingvar Oldsberg, Warner, Folkspel och TV4.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM