Här är Mats Wennerholms lag till Dream Team för hockey-VM

avMats Wennerholm

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Elias Pettersson tar plats i Mats Wennerholm Dream Team till VM.

Jag trodde inte pengarna skulle räcka till så mycket när jag tog ut mitt Dream Team i VM.

Men jag är mer än nöjd med vad jag fick ihop för mina satsade 50 miljoner.

Jag har valt att satsa på Kanada och Sverige, som jag rankar som de två största i den här turneringen. Enda undantaget är målvakten som jag av ekonomiska skäl tvingas hämta från Tyskland.

Här är mitt Dream Team:

Målvakt:

Timo Pilmeier, Tyskland

Pris: 4 500 000

Kommentar: Lite budgettänk här och bygger på vetskapen att tyskarna alltid spelar defensivt och brukar släppa in få mål. Nu när OS-hjälten Danny aus den Birken inte är med, lär Pilmeier bli förstekeeper.

Backar:

Mikael Wikstrand, Sverige

Pris: 4 000 000

Kommentar: En av de billigaste svenska backarna, men med stor potential. Brukar göra sina poäng även i landslaget och jag tror han kommer att ge valuta för pengarna.

Joel Edmundson, Kanada

Pris: 5 000 000

Kommentar: Får satsa på en av de billigare backarna i Kanadas lag, eftersom jag tror de flesta kommer att producera i det laget. St Louis-backen hoppas jag blir en av dem.

Forwards:

Connor McDavid, Kanada

Pris: 11 000 000

Kommentar: Dyraste spelaren av alla, men värd vartenda öre. Jag räknar kallt med att McDavid kommer att vinna poängligan och motsvara alla förväntningar.

Mathew Barzal, Kanada

Pris: 8 500 000

Kommentar: 20-åringen är storfavorit till att bli Årets Rookie i NHL efter sina 85 poäng för New York Islanders i vinter. Den produktiviteten lär han ta med sig till VM.

Elias Pettersson, Sverige

Pris: 6 000 000

Kommentar. Det här är en chansning, men jag tror att Elias kan ta ännu ett kliv en säsong då han inte gjort annat. Kommer att få spela power play och i en svensk toppkedja. Priset är helt okay också.

Tränare. Bill Peters, Kanada

Pris: 10 000 000

Kommentar: Jag måste ta Kanadas coach, även om det svider i plånboken. Men jag tror Kanada kommer gå obesegrat genom hela det här mästerskapet och då blir det många poäng att håva in.

TOTALT: 50 000 000

ARTIKELN HANDLAR OM