Spansk magi och Gall bakom ny seger för Giffarna

avMichael Wagner

Foto: Nils Jakobsson / BILDBYR N

Gif Sundsvall fortsätter att skrälla.

Romain Gall blev tvåmålsskytt när Elfsborg 2–1-besegrades – och Giffarna är obesegrat.

– Vi siktar på att behålla den sviten efter att vi har mött Hammarby, säger Gall till Sportbladet.

Det var Gif Sundsvall, utan armskadade Maic Sema, som började bäst mot Elfsborg.

Efter åtta minuter ryckte Giffarnas Romain Gall ifrån Daniel Gustavsson och föll lätt när Gustavsson tryckte till med armar och händer.

Domare Magnus Lindgren blåste straff, som Gall själv placerade in till 1–0.

– Han faller tio sekunder efter jag varit på honom. Det är ingen straff, säger Elfsborgs Daniel Gustavsson till CMore.

– Han knuffar omkull mig. I mina ögon är det klar straff, säger Gall till Sportbladet efter matchen.

Ny straff i andra

Sju minuter in på den andra halvleken var det i stället Elfsborgs tur att få en, vad det såg ut som, en billig straff.

David Myrestam gick in hårt i en duell med Issam Jebali, elfsborgaren gick omkull med ny straff från domare Lindgren som följd.

Jebali placerade själv in 1–1 (52).

Men Elfsborg, som inlett den andra halveken mycket bättre efter väldigt bleka första 45 minuter från Boråslaget, fick inte glädja sig länge.

Giffarnas spanska stjärna David Batanero slog en magisk crosspassning mot vänsterkanten där Romain Gall tog ner och åter utmanade Daniel Gustavsson.

Gall drog inåt, gick utåt och sköt ur snäv vinkel in 2–1 (56) vid en lucka vid första stolpen hos Kevin Stuhr Ellegaard.

– Mitt självförtroende är bra efter en fin start på säsongen. Då går sådana avslut i mål, säger Gall. Jag är en spelare som ska göra mål, assist och bidra offensivt så det känns väldigt bra efter att ha gjort två mål.

Elfsborg lyfte upp spelet i slutskedet och skapade ett par halvchanser mot William Eskelinen i Sundsvallmålet, men utan att få till någon kvittering.

Inför premiären tippades Gif Sundsvall som sist vid den allsvenska upptaksträffen där media och klubbarna träffas. Påverkade det er?

– Ja, absolut. Varje gång någon tog upp det eller man såg det så ökade frustrationen och viljan att visa hur fel det tipset var, säger Gall.

Var landar Giffarna i år?

– Det vet jag inte, men inte sist, haha. Det låter tråkigt, men nu är det extra viktigt för oss att ta just en match i taget och inte sväva iväg. Men grunden som vi har – vår spelstil kombinerat med ett lag där alla verkligen jobbar och springer för varandra – är stabil.

I nästa omgång möter obesegrade Gif Sundsvall topplaget Hammarby borta.

– Det är en match vi verkligen ser fram emot. Hammarby har överraskat precis som vi, de har en stor publik och det är en inspirerande omgivning att spela i. Vi siktar på att hålla vår svit vid liv, säger Romain Gall.

ARTIKELN HANDLAR OM