Petra Medes kritik mot julvärdarna: ”Det är synd”

Publicerad:

NÖJE

Arne Weise har rasat.

Nu stämmer Petra Mede in i kritiken mot att Lotta Lundgren och Erik Haag inte sänder direkt på julafton.

– Jag tycker det är synd om det skulle bli en trend, säger hon.

Beskedet att årets julvärdar bandar sändningar i förväg föll inte i god jord hos tv-tittarna. De fick medhåll av julikonen Arne Weise, som reagerade på beslutet med orden: ”Det är åt helvete”.

Nu stämmer Petra Mede, 47, in i kritiken mot SVT.s julvärdsbeslut.

Programledaren, som själv var julvärd 2013, är positiv till valet av Erik och Lotta – men ifrågasätter beslutet att banda sändningarna.

– Det är jättespännande att det är två för första gången. Det ska bli spännande. Däremot – och det gäller inte bara julvärden, det är generellt – så är ju jag en direktsändnings-addict, säger hon.

Vill själv sända live

Mede tycker att direktsändning ger ett program ”mer nerv” och hoppas inte att andra programledare tar efter Lotta och Erik.

– Jag har sommarpratat och vinterpratat och det har alltid varit live. Nu tror jag nästan de flesta sommarpratare bandar, men jag tycker att trenden att man bandar saker är lite tråkig. Jag älskar direktsändning, för jag älskar när man vet att precis nu när jag tittar på den personen, det är nu den säger det. Jag tycker det är synd om det skulle bli en trend måste jag säga.

”Man vill att de ska säga fel”

Själv föredrar Petra Mede att leda program som sänds direkt, eftersom hon älskar det spontana.

– Om man till exempel lyssnar på sommarpratet kan man tänka: ”vad avslappnad hon eller han lät, vad skönt”. Men jag vet inte om jag ville att de ska vara avslappnade. Man vill att de ska harkla sig, man vill att de ska säga lite fel för då kommer ju den här mänskliga faktorn in och det är den man vill åt. Det är därför jag egentligen bara vill leda direktsända program. Jag vill att vad som helst ska kunna hända, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE