Kända svenskar grillar i nytt tv-program

1 av 4 | Foto: JOHNNY WOHLIN/TV3
Pierre Norberg, Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Jonas ”Jompen” Malm.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Alexander ”The Mauler” Gustafsson, Douglas Murray, Mange Schmidt och Daniel ”Danne” Beijner jagar och grillar i nytt program på TV10.

Tv-programmet ”Vad grillar du på?” leds av Youtube-profilerna Jonas ”Jompen” Malm och Pierre Norberg.

– Jag tror mycket på det här från ”skog till bord”, säger MMA-stjärnan ”The Mauler”.

Jonas ”Jompen” Malm och Pierre Norberg från Youtube-programmet ”Jakt är jakt” flyttar in sina jaktkunskaper i tv-tablån.

I Matlagningsprogrammet ”Vad grillar du på?” får de sällskap av kända svenskar som delar Youtubeprofilernas passion för jakt och fiske. Där ska de hitta bästa råvarorna som naturen har att erbjuda – och tillaga dessa på grillen.

Jagar mufflon

I premiärprogrammet följer MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson med på mufflonjakt i Stockholms skärgård. Mufflonfåret är ett skyggt och svårfångat djur som numera lever vilt i skärgården.

– Mufflon har jag jagat vid ett flertal tillfällen, och även skjutit en riktigt fin bagge, säger han i ett pressmeddelande.

Även hockeyprofilen Douglas Murray, musikern Mange Schmidt och tv-profilen Daniel "Danne" Beijner medverkar under säsongen.

– Det bästa med jakt är att man får komma ut, man får se nya ställen, det sociala med sina polare och sen tror jag mycket på det här "från skog till bord". Jag äter det jag skjuter, och eftersom jag tränar så hårt tycker jag att det är det bästa du kan äta helt enkelt, säger Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

”Vad grillar du på?” har premiär fredag 25 maj 19.00 på TV10, Viafree och Viaplay.

Kändiskockarnas miljoner 00:39