Djurgården rensar – säger upp fyra personer

avTomas Ros

Efter degraderingen – tvingas varsla på kansliet: ”Det är otroligt surt”

Djurgården spelar i allsvenskan nästa säsong.

Nu kommer första konsekvenserna – fyra personer varslas på kansliet.

– Otroligt surt eftersom vi på kansliet gjort all time high senaste åren, säger Tommy Engström, klubbdirektör för Djurgården.

I lördags blev det klart att mesta mästarma Djurgården inte spelar i elitserien nästa säsong.

Men degraderingen kommer stora förändringar, som berör det sportsliga planet, men även hela företaget Djurgården som har 15 heltidsanställda som jobbar med biljetter, marknadsföring och på säljsidan.

– Klart att det inkomsttapp som vi står inför får konsekvenser. Vi tappar 25 miljoner i nettointäkter från Hockeyligan på ett bräde och omsättningen halveras säkert, säger Tommy Engström.

”Ska satsa för att komma tillbaka”

I tisdags, inför matchen mot Örebro, fick personalen beskedet vad det sportsliga fiaskot får för konsekvenser.

Fyra personer är varslade och då är inte sportchef Janne Järlefelt, som fick sparken i går, inräknad i den gruppen som tvingas lämna sina jobb i sommar.  Djurgården har i dag en elitserieklubb och en verksamhet runt klubben som är av elitseriesnitt. Så blir det inte i framtiden.

– Jag vill inte prata utåt om antal anställda som får lämna. Det löser vi internt. Men det är oerhört tråkigt att vi måste göra förändringar, negativa sådana. Kansliet har levererat toppresultat senaste åren och trots det måste några sluta, säger Engström och fortsätter:

– Vi kommer att satsa för att komma tillbaka och nästa säsong är vi ett mellanläge. Vi kommer inte montera ned totalt och bli en allsvensk förening. När vi är tillbaka i elitserien kommer vi ta på oss en större kostym igen, säger Engström.

ARTIKELN HANDLAR OM