”Hade sett bra ut även om jag varit kvar”

Magnus Pehrsson om MFF: ”Jag fick lämna för tidigt”

avSimon Sjöstrand

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Magnus Pehrsson fick sparken från Malmö FF.

Nu talar tränaren ut om uppbrottet.

– Det hade sett bra ut även om jag hade fått vara kvar, säger han till FotbollDirekt.

Malmö FF hade en turbulent vår.

Den regerande mästaren och förhandsfavoriten floppade under säsongsinledningen och valde i maj att sparka tränaren Magnus Pehrsson, 42.

Efter 0–1-förlusten mot Trelleborg fick han packa väskorna.

– Helt förvånad är jag inte, men jag är samtidigt ledsen. Jag hade gärna fortsatt, så klart, sa Pehrsson, som ersattes av Uwe Rösler, 49.

”Inget att hymla om”

Tysken lyckades vända på skutan och har tagit laget till gruppspel i Europa League. Samtidigt ligger MFF på fjärde plats i allsvenskan.

Nu uttalar sig Pehrsson om lyftet.

Han tror att vändningen hade kommit även utan tränarbytet.

– Vi hade en sämre period där på slutet, det är inget att hymla om. Byter man tränare får man ofta en effekt. Den stora grejen tror jag var uppehållet då man kunde få tillbaka skadefyllda spelare i form igen. Vi var ju inne i ett helt hysteriskt schema en period under våren där vi knappt hann träna mellan matcherna. Självklart tror jag på mig själv och att det hade sett bra ut även om jag fått vara kvar, säger han till FotbollDirekt.

FD: Är du glad över att det går så bra för MFF nu eller känner du lite ”fan också”?

– Jag har fortfarande MFF i mitt hjärta, men jag fick lämna för tidigt. Det är mitt sätt att se på det, men jag har goda vänner kvar i klubben och jag är väldigt tacksam över tiden där.

Magnus Pehrsson säger att han inte är förvånad över att MFF studsat tillbaka, utan att det snarare är en ”förväntad framgång”.

”Tackat nej till jobb”

Samtidigt uttalar han sig om framtiden.

I somras kom rapporter om att Pehrsson var aktuell att ta över kroatiska Hajduk Split, men nu – fem månader efter uppbrottet med MFF – är tränaren fortfarande klubblös.

– Det stod det, ja (om Hajduk Split). Men jag vill inte kommentera enskilda klubbar. Det har funnits alternativ sedan jag slutade och fick gå från Malmö. Det har både funnits klubbar där jag varit ett av alternativen och sedan har jag tackat nej till två jobb ute i Europa. Det rör på sig, men hittills har jag inte hittat alla parametrar som jag hoppats på. Jag är dock inte orolig. Jag vill hitta det rätta uppdraget, det är det viktiga. Det är dock inte alltid det lättaste när man har en familj som man värnar om. Då kan man inte hoppa på första bästa, utan ibland får man säga nej. Men jag känner mig trygg med att jag kommer få ett bra jobb!

Magnus Pehrsson ledde MFF till SM-guld förra säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM