Northug petas – efter sjukdomen

Får inte köra världscupspremiären

avAndreas Käck

Foto: PONTUS ORRE

Han missade den norska premiären i Beitostölen på grund av sjukdom.

Nu kommer beskedet:

Petter Northug, 31, petas från världscupspremiären i Ruka, skriver VG.

Från början var tanken att Petter Northug skulle göra säsongsdebut i svenska Bruksvallarna förrförra helgen. Men timmar före start valde han att kasta in handduken – utan att meddela arrangörerna.

I stället åkte han hem till Trondheim för att ladda inför den norska premiären i Beitostölen.

Men Northug kom inte till start där heller.

Stjärnan drabbades av sjukdom.

– Han har varit hos läkaren. Det är inget allvarligt, men förkylningen sitter kvar i kroppen och måste få gå ur av sig självt, sa Northugs tränare, Stig Rune Kveen, till Sportbladet.

”Väldigt liten chans”

Ett tungt bakslag för Northug, eftersom han mer eller mindre var tvungen att visa framfötterna i Beitostölen för att bli uttagen till världscupspremiären i Ruka nästa helg.

– Om han inte kör här så är sannolikheten att kan får köra i Ruka väldigt liten, sa Norges landslagschef Vidar Löfshus till Sportbladet.

Inte med i truppen

Nu kommer beskedet: Northug petas från truppen.

Det skriver norska VG, som uppger att Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tönseth, Sondre Turvoll Fossli och Eirik Brandsdal tar de fem sista platserna i herrarnas trupp (som blir officiell i morgon, måndag).

Sedan tidigare har Emil Iversen, Johannes Kläbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg och Finn Hågen Krogh varit klara för att köra i Ruka.

Petter Northug får i stället sikta in sig på tävlingarna i Lillehammer, om två veckor.