Spelarna: ”Man vill inte lämna”

avPer Bohman

ÖSTERSUND.

Halva Europa jagar Östersunds stjärnor.

Men ÖFK vill inte sälja – och vill spelarna verkligen lämna?

– Man kan inte lämna klubben nu, säger Ken Sema.

Mittbacken Sotiris Papagiannopoulos sitter på ett utgående kontrakt. Ken Sema, Saman Ghoddos och Fouad Bachirou är visserligen under kontrakt, men jagas av storklubbar över hela Europa.

Frågan är – kommer Östersund sälja någon spelare?

Kindberg vill inte sälja, men...

I Kanal 9:s studio slog Daniel Kindberg fast att ÖFK inte kommer låta någon spelare lämna klubben förrän i sommar, efter Europa League-slutspelet.

Stämmer det?

– Ja, det stämmer. Jag har sagt det. Men jag har också gjort en liten passus att om en jättestor klubb kommer och lägger ett enormt bud så vet vi vår plats i hierarkin. Då måste vi vara ansvarsfulla både mot spelare och klubben, säger Kindberg och slår fast:

– Men annars kommer vi inte sälja någon spelare.

Ghoddos: ”Han bestämmer”

Spelarna är vana vid att lyssna på sin ordförande. Saman Ghoddos, som kanske är mest jagad av alla ÖFK:are, säger följande:

– Han bestämmer. Det är upp till Daniel. Men från min sida är jag jättenöjd med att vara i Östersund. Vi är i sextondelsfinal i Europa League, vilket är en bonus. Men det är upp till Kindberg att bedöma vad han tycker är ett bra bud.

Sotiris Papagiannopoulos vet att Kindberg menar det han säger.

– Vi har så pass bra spelare att det kommer komma massa bud i vinter. Alla vet hur han (Kindberg) är och att han inte kommer sälja spelare bara för att sälja spelare. Men det här laget är otroligt bra och det är bara att njuta.

Sema: ”Man vill inte lämna”

Ken Sema då? Kan landslagsmittfältaren verkligen bli kvar i allsvenskan?

– Det är frågan. Just nu är det bara wow. Man vill inte lämna ett lag med så bra lagsammanhållning. Graham Potter, hela staben och laget. Det är glädje, det är lycka. Att få komma hit och träna varje dag med leende på läpparna även om det snöar och är kallt. Det är roligt att spela fotboll här. Man vill inte lämna, men fotboll är fotboll.


Se Europa League på Eurosport och Kanal 9 - eller online på dplay.se.

ARTIKELN HANDLAR OM