Zetterberg: ”Synd – ’Lille Skutt’” är het nu”

avPer Bjurman

NEW YORK. Ibland är rödvingarna från Detroit fortfarande dödliga.

Sent igår kväll nollade de Edmonton Oilers på bortais.

– Det var väldigt skönt att spela en match när det kändes rätt säkert från början till slut, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet efter 4-0-segern.

Foto: Perry Nelson / X02835
Gustav Nyquist,

Efter en fin start på säsongen har det gått trögt för Detroit Red Wings senaste veckorna, men som sagt:

I Rogers Place i Edmonton på söndagskvällen, mot ett Oilers som helt förbluffande tappat all svikt i steget, spelade de riktigt bra och lyckades alltså vinna med 4-0.

– Vi fick två  rätt snabba mål och sedan kändes det som vi hade kontroll på händelserna. Särskilt som (Petr) Mrazek samtidigt var så grym i kassen, säger Henrik Zetterberg på telefon från oljemetropolen i Alberta.

– Det var väldigt skönt att spela en match när det kändes rätt säkert från början till slut. Det har vi inte fått uppleva så ofta på slutet.

Nyquist skadades

En av de som borgade för de där två snabba kassarna i början var Gustav Nyquist. Han satte prickade in sin femte för säsongen. Senare i inledningsperioden gjorde han dock illa ett knä och tvingades avbryta matchen.

– Ja, det var synd. Han är het nu, ”Lille Skutt”. Vi behöver honom, fortsätter ”Zäta.

– Men jag tror att det inte är så hemskt allvarligt. Han hade tur i oturen, det kunde varit varit värre. Förhoppningsvis kan han spela redan mot Vancouver kommande natt.

Zäta: ”Har gått lite tungt”

Kaptenen från Njurunda stod själv för assisten till landsmannens mål och är sammanlagt uppe i elva poäng på 15 matcher, men han känner sig inte helt nöjd med sina insatser på slutet.

– Nja, det började bra, men de senaste veckorna tycker jag det gått lite tungt. Förhoppningsvis kan det vända efter en sån här seger, säger han.

▪▪▪

Montreal lyckades, tämligen överraskande , nolla Chicago i United Center under natten.

Men nej, det var inte Carey Price som plötsligt hittade sitt spel och stängde igen i 2-0-triumfen.

Det var 24-årige Charlie Lindgren som i sin säsongsdebut – och sin fjärde NHL-match någonsin – höll  nollan.

– Jag har hittat mitt ”groove” nere i AHL de senaste matcherna och när jag nu fick chansen här uppe ville jag väldigt gärna ta den, säger han.

NHL-bibeln i butik nu 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL