Falun och Storvreta rycker i stjärnan

avJonas Gustavsson

Förhandlingarna mellan Växjö och poängkungen Valdemar Ahlroth har dragit ut på tiden.

Nu avslöjar stjärnan att både Falun och Storvreta rycker i honom.

– Jag har inte bestämt mig, säger forwarden.

Foto: PER WIKLUND / BILDBYR N

Valdemar Ahlroth svarade för karriärsbästa 48 poäng den gångna säsongen, kom på 16:e plats i poängligan och var en viktig pusselbit i succélaget Växjö som blev tvåa i serien och nådde hela vägen till SM-final.

Men nu riskerar Växjö att tappa sin poängkung.

Förhandlingarna om ett nytt kontrakt går trögt.

– Från början var jag helt inställd på att stanna i Växjö, men olika faktorer gjorde att processen med klubben kom igång sent, säger Valdemar Ahlroth.

– Just nu kan man säga att jag är i lite förhandlingar här och där, jag lyssnar runt och ser vad som finns.

Har andra alternativ

Det låter som att du och Växjö har svårt att komma överens?

– Det är svårt att komma överens med många klubbar nu när elitlicensen är på gång och klubbarna tänker över sin ekonomi, samtidigt så har många spelare i Växjö tagit större kliv än mig och har ett bättre förhandlingsläge. Jag har varit i Växjö i fyra år och kanske stampat lite, antingen måste jag hitta en större motivation i Växjö eller kanske göra ett miljöombyte.

Förhandlingar pågår fortfarande med Växjö, men Ahlroth har även andra alternativ.

”Gå på magkänslan”

Han har tackat nej till utländska klubbar samt SSL-konkurrenten Pixbo, men har erbjudanden från storklubbarna Falun och Storvreta som han funderar kring.

– Förutsättningarna är bra på alla ställen och jag har inte stängt några dörrar, varken till Växjö, Falun eller Storvreta. Jag måste gå på magkänslan och se vad som känns rätt.

När ska du bestämma dig?

– Jag har inga satta datum men det kommer bestämmas ganska snart, inte minst för min egen skull. Jag vill veta var jag ska spela nästa säsong så snart som möjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM