Joel Eriksson snabb under testerna i Formel 3

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Mattias Persson
Joel Eriksson snabb under testerna i Formel 3

Han är Sveriges stora framtidshopp.
Med sikte på F1.
Nu har han inlett EM-säsongen med topptider i EM.

Joel Eriksson imponerade under förra året när han var bästa nykomling i EM i Formel 3, samt vann det prestigefyllda loppet F3 Masters. I år hans mål att vinna EM-titeln och han möter bland annat Mick Schumacher, son till Michael Schumacher och Pedro Piquet som till Nelson Piquet.

I går inledde han säsongen med tester i Ungern, på Hungaroring-banan utanför Budapest och han noterade den fjärde bästa tiden - 16 hundradelar från förstaplatsen.

”Ett bra test”

Under lördagen var han tvåa - fem tusendelar efter Harrison Neywey, son till Red Bull välmeriterade F1-designer Adrian Newey.

– Det har varit ett bra test, och skönt att få komma in i allt igen, säger Joel Eriksson.

– Vi har experimenterat en hel del med bilen under de här dagarna; en del saker har fungerat, andra inte, så på det sättet har det varit ett ganska normalt försäsongsarbete.

Joel Eriksson snabb

Det var extremt jämnt mellan förarna, med det skiljde bara tre kvarts sekund mellan 17 förare under det avslutande passet.

– Det är alltid kul att sätta lite snabba tider, men det är inte nu det gäller och vi har faktiskt inte fokuserat så mycket på just det heller. Det är väldigt tidigt på året och vi har fortfarande mycket att förbättra. Vi slipar vidare på detaljerna i nästa vecka, och det ser jag fram emot.

Nästa vecka testar F3 vidare i Österrike, på Red Bull Ring, den första tävlingshelgen avgörs sedan på Silverstone i Storbritannien den 14-16 april.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 3

Formel 1