Kulusevski: Det sa Zlatan till mig

Berättar om mötet med idolen

Av: Andreas Käck, Linn Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

Dejan Kulusevski chattade med Sportbladets läsare.

Då berättade han om första mötet med Cristiano Ronaldo – och hyllningen från Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan sa att jag spelar riktigt bra, säger han.

Den 20-årige supertalangen avvarade lite tid från den pågående landslagssamlingen för att svara på era frågor. Många av dem handlade – föga förvånande – om hur det är att ha blivit lagkamrat med Cristiano Ronaldo.

– Klart det är väldigt speciellt. Han är ju en av världens bästa. Ibland stannar man upp på träningarna och bara kollar på honom och tänker: Wow!

Hur var ert allra första möte?

– Det var i samband med att jag skrev på för Juventus. Då kom han fram och välkomnade mig och frågade hur jag mådde. Jag fick ett väldigt bra intryck. Han var otroligt snäll, säger Kulusevski.

Hyllad av Zlatan

Han berättar att han haft Ronaldo som en av sina största idoler, men att den allra största varit Zlatan Ibrahimovic. I mitten av juni möttes de för första gången då Kulusevskis dåvarande klubb Parma ställdes mot Ibras Milan.

Nu avslöjar Kulusevski hur snacket gick efter matchen.

– Vi bytte tröjor med varandra. Han sa grattis till alla framgångar och sa till mig att jag spelar riktigt bra och att jag bara ska fortsätta.

Var det Zlatan som ville ha din tröja?

– Haha, nej tyvärr inte.

Blev du glad när Zlatan förlängde kontraktet med Milan nu?

– Absolut, alla vill ha honom i Serie A. Det var så kul när vi möttes i somras och jag fick prata med honom efter matchen. Jag vill gärna möta honom igen, säger Kulusevski.

”Varvade” Fifa

20-åringen fick även frågor om vad han har för intressen vid sidan av fotbollen och berättade då att basket och tv-spelet Fifa är två saker som ligger honom varmt om hjärtat. På senare år har det dock blivit mindre Fifa. Anledningen: Kulusevski blev enligt egen utsago för bra.

– Jag hade en period då jag spelade Fifa 7-8 timmar om dagen. Det var på nivån att jag trodde att jag var bäst i världen. Jag slutade spela för att det inte gick att göra mer…

Hur bra var du då?

– Alltså det här var 3-4 år sedan, när jag bodde i Bergamo. Jag var brutal. Jag gjorde egna formationer och hittade på mönster som aldrig hade skapats förut, säger Kulusevski.

”Sämst på basket”

Basketen brinner han för fortfarande. Vid sitt ”andra” hem i Makedonien har han till och med en helt privat basketplan intill huset.

Hur bra är du på basket?

– Väldigt bra fråga… Jag har alltid sett mig själv som mycket talangfull och en bra passningsspelare. Men ska jag vara helt ärligt så är jag sämst. Jag tränar väldigt mycket men jag blir inte så mycket bättre som jag hade hoppats på.

Du får vara glad för att du är bra på fotboll?

– Precis.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.