Succétränaren på väg att lämna Malmö

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

I våras förlängde han kontraktet med Malmö fram till 2022. Men enligt Sportbladets uppgifter vill Peter Andersson, 54, lämna klubben redan efter den här säsongen.

– Jag vill inte kommentera hans avtal, säger general manager Patrik Sylvegård.

Samtidigt ska hans assisterande tränare Martin Filander var klar för Oskarshamn. 

Foto: Abrahamsson & Ros

Peter Andersson har en lång historia i Malmö Redhawks. Först tio säsonger som spelare, sedan tre år som sportchef och de fyra senaste åren som huvudtränare. 

Och det har varit en framgångsrik resa. Trots en pressad ekonomi tog Andersson Malmö till semifinal de två första säsongerna, men förra året tog det stopp i kvartsfinal mot mästarna Frölunda. Den här säsongen har Malmö inte riktigt fått spelet att stämma och ligger nia i tabellen.

Redan i slutet av förra säsongen kom uppgifter om att Peter Andersson var på väg bort från Malmö trots ett år kvar på kontrakt. Bland annat fanns ett missnöje med Malmös begränsade ekonomi och möjligheten att få dit etablerade spelare.

Men Andersson blev kvar och han förlängde dessutom kontraktet med ytterligare två år fram till 2022. Enligt vad Sportbladet erfar finns det öppningar i kontraktet som ändå gör det möjligt att lämna Malmö.

Enligt samma uppgifter är det i första hand ett tränarjobb utomlands som lockar. Intresset om en skilsmässa ska till viss del vara ömsesidig då Anderssons kompromisslösa ledarstil anses ha nått vägs ände.

Martin Filander överens med Oskarshamn

Malmös general manager Patrik Sylvegård säger sig inte känna till att Andersson är på väg bort:

– Jasså, det var ju konstigt. Vi har en jättebra dialog och det är ingenting jag har hört och inget jag kan kommentera i dagsläget. Han har ju ett avtal. 

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Andersson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sylvegård.

Enligt vår uppgifter har han möjlighet att bryta kontrakt efter den här säsongen.

– Ja… jag vill inte kommentera hans avtal. Det får du spekulera i.

Det är inte bara Andersson som är på väg bort från Malmö. Även den assisterande tränaren Martin Filander försvinner. 

– Filander har valt att inte fortsätta hos oss, han hade ett erbjudande, och det tycker jag är synd men så funkar det. Han har varit här i fyra år har kompetens och är en kunnig tränare. Han blir inte i Malmö nästa år, det är vi överens om, säger Sylvegård.

Barometern har tidigare skrivit att Filander är högaktuell som huvudtränare nästa säsong och enligt vad Sportbladet erfar är parterna nu överens.

I morgon torsdag möts just Oskarshamn och Malmö i SHL.

Kvällsposten har tidigare rapporterat att förre storbacken Andreas Lilja ersätter Filander och Sportbladet har samma uppgifter.

Sportbladet har sökt Peter Andersson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM