Nybygget blir intill åkanten vid Fyrisån samt mot Luthagsesplanaden.
Foto: HSB
Nybygget blir intill åkanten vid Fyrisån samt mot Luthagsesplanaden.

HSB ska bygga 135 lägenheter vid Fyrisån

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Vinkyl, bastu och stora fönsterpartier. Det ska flera av HSB-lägenheterna vid Fyrisån ha enligt planen.

Föreningen själv beskriver dem som premium-bostadsrätter.

HSB ska bygga flera mellanstor lägenheter och en och annan etta och femma vid kanten av ån, nära Fyrisskolan och Luthagsesplanaden, i Luthagen om några år. Totalt ska det bli 135 nya bostäder.

– Prisklassen är i det övre snittet, ganska hög. Den blir i jämförelse med vårt tidigare projekt i hamnen, säger Göran Jaxeus, vd HSB Uppsala.

Säljstarten drar dock igång först nästa år, så priset kan komma att förändras beroende på hur marknaden för nyproduktion ser ut då.

Foto: Privat
”Vi tror att en stor del av dem som är intresserade kommer att vara kunder som redan bor i Luthagen, så att det blir en form av omflyttning där”, säger Göran Jaxeus, vd HSB Uppsala.

”Stort intresse”

Lägenheterna beskrivs som premium eftersom de ska ha finare typer av hushållsmaskiner, bastu, vinkyl, annorlunda golv och större fönsterpartier och balkong än vanligt.

– Det som vi normalt har som tillval för kunder kommer vi försöka lägga till så mycket som det går som standardutrustning i de här lägenheterna, säger Jaxeus.

Han tror konceptet kommer tilltala personer som redan bor i Luthagen, men även en del barnfamiljer och äldre som vill flytta från bostäder i andra delar av kommunen eller landet.

– Vi har redan nu, på ett dygn, sett att det strömmat in intresse. Det har kommit in 30 till 50 personer på intresselistan. Men eftersom vi är HSB jobbar vi inte bara med intressekön, utan även med dem som bosparar.

Publicerad:

LÄS VIDARE