I tårar – var helt otröstlig efteråt

”Ändras fortare än man tror...”

Av: Andreas Käck, Linn Nordström

Publicerad:

ANTHOLZ/STOCKHOLM. Ingrid Landmark Tandrevold sköt bort medaljchanserna i sista skyttet.

Efteråt var hon helt otröstlig.

– Det är svårt när en lagkamrat är ledsen, säger Marte Olsbu Röiseland som tog bronset.

Som Hanna Öberg sa efter sin fjärdeplats: ”Det är så små marginaler som avgör”. Hade Öberg skjutit fullt i sista skyttet hade det förmodligen räckt till guld. I stället missade hon pallen.

Ingrid Landmark Tandrevold vet också hur det känns.

Bröt ihop

Norskan hade slagläge inför sista skyttet, men drog då på sig två bom vilket gjorde att hon rasade från en potentiell pallplats till 16:e plats.

Efteråt bröt hon ut i storgråt och fick tröstas av en norsk lagledare.

– Hon och jag hade chans på bronsmedaljen i dag och det var det hon sköt om på sista skjutningen och att få två bom då är väldigt surt. Jag känner henne väldigt väl och vi får bara försöka hålla humöret uppe, det är fortfarande tävlingar kvar och nya möjligheter kommer snart, säger bronsmedaljören Marte Olsbu Röiseland.

Är det svårt när du är så glad över din medalj och hon är så ledsen när vi slogs om samma medalj?

– Det är en väldigt svår kombination. Jag är lättad och glad och då är det svårt när en lagkamrat är ledsen. Men det är så i toppidrott, det går väldigt snabbt mellan upp- och nedgång. Saker ändras fortare än man tror, säger Röiseland.

”Synd för Hanna”

Hon lider även med Hanna Öberg som kom på en snöplig fjärdeplats.

– Det är synd för Hanna. På VM handlar det om medaljerna. Hon har gjort två bra lopp och har nästan tagit medalj båda gångerna. Jag gissar att hon är extra motiverad till masstarten. Då får vi passa oss för Hanna!

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN