Uppgifter: Zlatan skadad på träning

Riskerar lång frånvaro

Av: Patrik Brenning, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic har skadat sig på träning med Milan.

Enligt uppgifter i italiensk press riskerar svensken en lång skadefrånvaro.

Enligt Corriere della Sera skadade sig Zlatan Ibrahimovic under ett skottförsök i samband med matchspel under måndagens förmiddagsträning med sin italienska klubb Milan. Då framkom uppgifter om ett skräckscenario – att det rörde sig om en skadad hälsena för svensken.

Men nu under måndagskvällen kommer Gazzetta dello Sport med aningen mer positiva uppgifter för svensken. Enligt tidningen handlar det om en vadskada, då kan det bli två månaders rehabilitering för Ibrahimovic – och sannolikt är då den här säsongen över för honom.

Spekulerar i avslutad karriär

Zlatan lämnade träningsanläggningen utan kryckor men med en dyster min efter händelsen som Corriere della Sera beskriver som ”stora problem för Milan”. Såväl Corriere della Sera som Sky uppger att klubben fasar en lång skadefrånvaro. BBC skriver att man fått bekräftat från Milan att Ibrahimovic kommer att undersökas under tisdagen.

Magnus Forssblad, före detta landslagsläkare och specialist på idrottsskador, är övertygad om att Ibrahimovic kan ta sig tillbaka till fotbollsplanen om han vill.

– Zlatan har visat en otrolig läkningsförmåga. Han är så vältränad och målmedveten, säger Magnus Forssblad till Sportbladet.

”Hälsenan? Ett halvår”

Han vill inte spekulera i vilken skada som anfallaren drabbats av men ger en bild av vilka tidsaspekter som gäller generellt.

– Är hälsenan av tar det ett halvår, kanske ännu mer. Då bör man operera honom och sen får han gå med med en stödstövel i sex veckor. Efter det tar det mellan tre till fem månader, säger Forssblad.

Handlar det om en enklare skada kan det röra sig om ett par månader:

– Är det en mindre bristning kan han komma igång snabbare. Bristningen kan sitta i hälsenan, men den kan också vara i vadens muskulatur, säger idrottsläkaren.

Foto: PONTUS ORRE
Foto: Emilio Andreoli / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.