Knivman kan lida av psykisk störning

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En person som är allvarligt psykiskt störd döms normalt till rättspsykiatrisk vård, inte till fängelse. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
En person som är allvarligt psykiskt störd döms normalt till rättspsykiatrisk vård, inte till fängelse. Arkivbild.

Den man som knivskar en kvinna på Ica Maxi i Olofström i mars månad misstänks lida av en allvarlig psykisk störning. Det konstaterar Rättsmedicinalverket efter att ha genomfört en mindre rättspsykiatrisk undersökning av mannen, rapporterar Blekinge Läns Tidning,

Mannen, som är i 50-årsåldern, har häktats misstänkt för två mordförsök efter att ha attackerat och knivhuggit kvinnan inne i matbutiken. Strax före det överfallet misstänks han ha försökt hugga en man i ryggen i samma butik. Den angripne räddades dock av en ryggsäck med en surfplatta i och uppfattade aldrig att han blev knivhuggen.

Polisen kunde efter att ha sett händelsen på övervakningsfilmer från butiken spåra offret. Kniven som hittades kom från butikens sortiment. Sedan bladet gått av tros mannen ha hämtat ytterligare en kniv som han använde i attacken mot kvinnan. Hon fick allvarliga skador.

Mannen ska nu genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning för att avgöra om han vid fällande dom ska dömas till rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN