”Det har varit tuffa dagar”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Charlotte Kalla missar säsongsinledningen efter att ha drabbats av covid-19.

Nu berättar hon om sjukdomen.

– Det har varit tuffa dagar sedan jag insjuknade, säger hon i Vinterstudion.

Bara dagar inför Sverigepremiären i Bruksvallarna testades Charlotte Kalla positivt för covid-19. Stjärnan är tillbaka i träning men finns inte med under världscuppremiären i Ruka eftersom hon fortfarande återhämtar sig från sjukdomen.

Nu berättar hon om den tuffa tiden.

– Jag började känna mig hängig redan på måndag kväll och det var rätt förväntat att det skulle vara positivt när jag öppnade 1177-appen. Det var ingen kul känsla att känna att jag började känna mig vissen och hängig. Det har varit tuffa dagar sedan jag insjuknade, säger hon och fortsätter:

– Jag har haft ganska milda symptom och jag är otroligt tacksam att det funnits så pass mycket energi även de dagarna jag hade symptom. Men sedan är det en hel annan tillbakagång än mot för en normal förkylning. Det har varit speciellt rent mentalt att veta hur en uppstart efter en vanlig förkylning brukar vara och ha tålamod att vara i stillhet så länge jag har varit.

”Kroppen undrar vad jag håller på med”

Att inte kunna träna på två veckor har varit den kanske största utmaningen för Kalla.

– Det är ganska speciellt för mig att vara stilla i 14 dagar, det tror jag aldrig jag har varit. Så jag tror att kroppen undrar vad jag håller på med.

När Kalla kan vara tillbaka i tävling är oklart. Just nu är planen inte längre fram en några dagar.

– Jag hoppas, men jag vet faktiskt inte (när det blir). Jag genomför den träning jag får i dag och i morgon och sedan får vi staka vidare, säger hon.Publicerad:

LÄS VIDARE