Svahn rasande efter dramatiska slutet

Av: Anna Rydén, Malin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

RUKA/STOCKHOLM. Linn Svahn kraschade bort chansen till en pallplats i jaktstarten.

Efter missen var hon irriterad på Ebba Andersson.

– Det är klart man är fly förbannad. Det var så jäkla onödigt, säger Svahn.

Linn Svahn hade chansen att vara med och slåss om pallplatserna i jaktstarten. Tillsammans med Ebba Andersson, Maja Dahlqvist och Frida Karlsson var hon med i tätklungan som gjorde upp om andra och tredjeplatsen. Men i den sista backen så kraschade svenskorna bort varandra.

Svahn var rasande efter missen och stormade från arenan utan att prata med media, men kom sedan tillbaka.

1 av 2

– Jag är mest bara arg. Kraschen var så jäkla onödig. Det var dum utförskörning från vissa i gruppen, det hade gått att undvika ganska lätt.

Från vem?

– Jag ska vara ärlig och säga att det var Ebba. Jag puttade på staven bakom, sedan gick hon ut och fällde mina skidor. Jag hade inte så mycket annat att göra än att lägga mig. Eller ja, jag gick ju ner i spagat så det är ett under att min ljumske fortfarande fungerar.

Vad tänkte du när det hände?

– Det är klart man blir förbannad, vad annars ska man bli? Det är så jäkla dålig fråga. Det är klart man blir skitförbannad när man är med och kör om pallen.

”Tar inte på mig någon skuld”

Ebba Andersson försökte prata med Svahn i den mixade zonen utan större framgång. Loppets trea ville dock inte ta på sig skulden för kraschen.

Ebba Andersson försökte be om ursäkt till Linn Svahn
Foto: Anna Rydén
Ebba Andersson försökte be om ursäkt till Linn Svahn

– Jag ligger som nummer två i spåret, någon av svenskorna skjutsar på mig och jag håller själv på att ramla för att jag får sådan fart och är tvungen att hoppa ut för att inte åka på ryskan. Sedan hör jag att någon skriker på mig och hinner se att folk far åt alla håll och kanter. Efter det var det bara att fortsätta fokus framåt för det var ju krig om pallplatserna och jag ville upp där i dag, säger Andersson och fortsätter:

– Jag är i alla fall ganska säker på att det inte var någons fel. Jag tar inte på mig någon skuld för det där.

Är du rädd att det ska vara dålig stämning på vägen hem?

– Rädd vet jag inte, men jag är absolut förberedd på det för vi är alla tävlingsmänniskor. Oavsett om det är någons fel eller inte blir man ju förbannad, det hade jag också varit om det hade hänt mig. 

Publicerad:

LÄS VIDARE