Här räddas valparna – efter snökatastrofen

Av: Dennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Ett italienskt räddningsteam har hittat tre levande valpar under ett hotell som träffats av en lavin. Men 23 personer saknas fortfarande, rapporterar 10tv.

Det var på onsdagen förra veckan som Hotel Rigopiano i Farindola i Italien träffades av omkring 60 000 ton snö i en lavinolycka. Hittills har nio personer räddats från hotellet – samtidigt har sex personer bekräftats döda.

Fabio German, som är talesperson för brandmännen som arbetar vid olycksplatsen, säger att hoppet fortfarande lever om att hitta åtminstone några av de 23 personer som är begravda i snön vid liv. De kan eventuellt ha hittat luftfickor under snön och ruinerna av hotellet.

Valpar vid liv

Nu är det dock över en dag sedan någon människa kom ut från hotellet vid liv. Men däremot kunde en glad nyhet rapporteras under måndagen. Fabio German bekräftade att räddningsteamet hade lyckats få ut tre små valpar, som fortfarande var vid liv, från hotellet.

Valparna ska enligt Verdens Gang ha fötts på hotellet i december förra året. Deras föräldrar, Lupo och Nuvola, klarade sig undan olyckan och hittades i god form i samma provins – Pescara –  som Hotel Rigopiano ligger i dagen efter olyckan.

Publicerad: