Fina kärlekshälsningen till Anna Holmlund

Öhling Norberg: "Vill se hennes leende igen"

avEmelie Fredriksson

Foto: Gian Ehrenzeller / AP TT NYHETSBYRÅN

Skicross-stjärnan Anna Holmlund ligger fortfarande nedsövd på sjukhus i Italien.

Pojkvännen och landslagskollegan Victor Öhling Norberg uttalar sig nu för första gången efter den svåra kraschen i måndags.

”Allt jag vill är att få se hennes leende igen”, skriver han på Instagram.

Det var i måndags som skicross-stjärnan Anna Holmlund kraschade illa i ett träningsåk inför världscuptävlingarna i Innichen.

Sedan dess har 29-åringen legat nedsövd, och opererats för huvudskador, på ett sjukhus i italienska Bolzano.

Vid sin sida har hon förutom föräldrarna och ledare även pojkvännen Victor Öhling Norberg. Enligt SVT har även hans föräldrar flugit ner till Italien.

– Förmodligen och förhoppningsvis får vi uppdatering och lite planer för dagarna framöver. Om man kan flytta henne eller inte på ett tag, och vad som blir bäst för hennes återhämtning. Jag vet inget om en plan just nu, sa landslagets sportchef Joel Båtelson till SVT i går.

Skickar kärlekshälsning

Öhling Norberg ställde in tävlingarna i Innichen och har vakat vid flickvännens sida sedan olyckan.

I dag uttalar sig 26-åringen för första gången. Via Instagram skickar han en kärlekshälsning till Holmlund.

”Tack så hemskt mycket till alla som stöttar Anna och mig, och hennes familj genom detta. Anna älskar havet och denna bild är från Californien för några år sedan. Allt jag vill är att få se hennes leende igen, älskar dig Anna”, skriver han till en bild på de båda tillsammans.

Deras lagkompis Viktor Andersson, som kom femma och sjua i tävlingarna i Innichen, berättade för Sportbladet om tankarna på Anna – och även Victor som han pratat med i telefon.

– Det är en stor del av en liten grupp som saknas. Jag tänker lika mycket på honom som jag tänker på Anna, sa han tidigare i veckan.