”Hoppas jag får spela för Pochettino igen”

Av: Simon Norberg

Publicerad:
1 av 3 | Foto: TT
Luke Shaw.

Att Luke Shaw, 22, inte är José Mourinhos förstaval i Manchester United är knappast någon hemlighet.

Spelaren själv verkar också drömma om att spela under en annan tränare.

– Han brukade kalla mig för sin son, så bra var vår relation, säger Luke Shaw i en nyutkommen bok om Tottenhams Mauricio Pochettino.

Spanska fotbollsjournalisten Guillem Balagué har nyligen gett ut boken ”Brave new world” som handlar om Tottenhams 45-årige manager Mauricio Pochettino.

Där har spanjoren följt argentinarens utveckling under flera år i Tottenham och hur han lyft laget mot nya höjder.

Innan 45-åringen tog över London-klubben huserade han en säsong i Southampton. Där blev det succé för både honom, laget och en då 19-årig Luke Shaw.

Bytesaffär mot Danny Rose

Den engelska vänsterbacken tog sedan flyttlasset vidare till Manchester United men har inte alls fått spelet att lyfta på samma sätt där, samtidigt som han också varit skadad en hel del.

I stället är han långt ut på kvisten i José Mourinhos lagbygge.

Men för Mauricio Pochettino verkar Luke Shaw fortfarande hysa en stor respekt.

– Han brukade kalla mig för sin son, så bra var vår relationen. Jag har mina formtoppar och mina svackor, men då jag spelade under Pochettino var det bara formtoppar. Han vet verkligen hur man får ut det bästa ur spelare, säger Shaw i Guillem Balagués bok enligt The Daily Mail.

Sajten skriver också att ju längre ner Shaw hamnar i portugisens frysbox i Manchester, ju närmare kommer han en flytt när fönstret öppnar i januari. En övergång som i så fall skulle kunna bli en bytesaffär till just Tottenham mot deras vänsterback Danny Rose som å andra sidan uppgett att han vill flytta norrut för att komma närmare sin mamma.

– Jag hoppas att jag en dag får spela för Pochettino igen. Och jag tror verkligen han önskar att jag ska spela under honom igen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.