Foto: Rickard Ronnerstam
Chokladfondant med karamelliserade hasselnötter

Chokladfondant à la Sébastien Boudet

5 (1 röst)

Chokladfondant – förmodligen världens godaste dessert. Här är ett recept från en av våra bästa kockar. Om du vill ha lite vuxnare smak kan du tillsätta en nypa chili i smeten. Recept från Sébastiens franska kokbok.

Chokladfondant

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g mörk choklad, (65-70 %)
  • 250 g smör
  • 500 g ägg, à 50 g styck
  • 1 nypa salt
  • 250 g socker, oraffinerat
  • 90 g fullkornsmjöl, finmalet
  • 1 nypa chiliflingor
  • vaniljgrädde

  • 1 vaniljstång
  • 300 g vispgrädde, à 100 g/dl
  • 20 g florsocker
  • karamelliserade hasselnötter

  • 150 g hasselnötter
  • 75 g cassonadenötter
  • 20 g smör

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM