Publicerad:
Uppdaterad:

Här har man kontoret i handen

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Sony Ericsson P910 - bäst i klassen smarta telefoner

I klassen smarta telefoner som fungerar som handdatorer är Sony Ericssons P910 en av de bästa i dag. Den är lite större än en vanlig mobil, men gör faktiskt skäl för begreppet kontoret i handen.

En liten och behändig dator
En liten och behändig dator

Sony Ericsson har i flera år siktat in sig på de användare som vill kunna ha med sig de flesta funktionerna från datorn i sin mobiltelefon. De tidigare modellerna P800 och P900 har också varit framgångsrika hos den målgruppen.

Den nya P910:an är en upphottad P900. Den mest synliga förändringen är att P910 försetts med ett komplett tangentbord på baksidan av den vanliga telefonluckan. Inte ett tangentbord för långa texter, men för sms och e-post fungerar det. Dessutom kan man skriva in text direkt på skärmen med en medföljande ”penna” eller knappa in den via ett så kallat virtuellt tangentbord.

P910 har också Quickword och Quicksheet. Det är miniversioner av Word och Excel enkelt uttryckt. Dessutom klarar telefonen att läsa upp acrobatdokument i pdf-format som skickats med e-posten eller förts över via till exempel bluetooth till mobilen.

Vidare finns webbläsaren Opera installerad. Den fungerar precis som vilken webbläsare som helst, bara det att skärmen är mindre och hastigheten lägre.

Det man skulle önska vore att Sony Ericsson tog fram en liknande mobil för 3G-nätet. Då skulle man kunna surfa från mobilen och utnyttja den snabba dataöverföringen i 3G. Stillbildskamera och video finns. Dock ingen megapixelkamera.

Men ett mobilt kontor är P910 likafullt.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN